Moottorivene jyräsi yhdeksää kuljettaneen veneen yli – juhannusturman vakavista vammoista sakkoja

Mies tuomittiin merkittäviin sakkoihin hänen moottoriveneensä jyrättyä lähes kymmentä henkilöä kuljettaneen veneen ylitse. Useat saivat tapauksessa vammoja, joista osa oli vakavia.

Onnettomuus tapahtui vuoden 2018 juhannuksena. Mies oli kuljettanut Rantasalmen Haukivedellä Etelä-Savossa moottorivenettä kyydissään viisi matkustajaa.

Veneen edellä kulki toinen, kahdeksaa matkustajaa kuljettanut moottorivene, johon oli kuitenkin tullut moottorihäiriö. Takana tullut moottorivene oli ajanut veneen yli pituussuunnassa.

Seurauksena oli vakavat vammat kahdelle edellä kulkeneen veneen matkustajalle, ja vähäisiä vammoja useille muille. Yhteensä 14 henkilöä joutui veden varaan, mutta kaikki pääsivät pelastautumaan läheisille rantakiville.

Oikeus katsoi, että mies ei ollut noudattanut olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta moottorivenettä kuljettaessaan.

Vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 60 päiväsakon rangaistukseen. Tämä tarkoitti hänelle 1920 euron seuraamusta. 

Lue myös:

    Uusimmat