Montoya lyhyestä kisastaan: Olipahan sotku

Vaikka Juan Pablo Montoyan Kanadan GP jäi lyhyeksi, ehti hän olla monessa mukana.

Toisella kierroksella Montoya kolaroi Nico Rosbergin kanssa, mutta selvisi tapauksesta kutakuinkin ehjällä autolla. 14. kierroksella kolumbialainen täräytti McLarenin Montrealin radan Mestarien muuriin ja sillä kertaa vahingot olivat niin mittavat, että ajaminen päättyi.

- Olipahan sotku. Taistelin Nico Rosbergin kanssa alkukierroksilla ja olin hänen vierellään, mutta sitten osuimme yhteen. Oletin keulani vahingoittuneen, ja turva-auton myötä menin varikolle vaihdattamaan sen. Talli vaihtoi varmuuden vuoksi myös renkaani ja muutti kisataktiikkaani sellaiseksi, että se antoi parhaan mahdollisuuden vahvaan tulokseen. Minulla oli hyvät taistelut sekä David Coulthardin että Ralf Schmacherin kanssa ja parantelin sijoitustani, Montoya kuvaili kisansa alkua.

Montoya yritti liian innokkaasti parantaa sijoitustaan ajautuen lopulta seinään.

- Autoni oli mahtava, mutta liu'uin paljon, koska olin menettänyt ilmanohjainlevyn ja sen seurauksena downforcea oli vähänlaisesti. Yritin parantaa sijoitustani, mutta sitten osuin muuriin ja rikoin autoni peräpäätä. Kisani päättyi siihen. Se oli harmi, sillä uskoakseni olisin ollut kilpailukykyinen, kolumbialaiskuski sanoi.

Montoya väisti vastuun alkukolarin aiheuttamisesta.

- Yhteenajo Rosbergin kanssa pilasi oikeastaan minun osaltani kaiken. Ei ole järkeä sanoa, ketä siitä pitäisi syyttä, Montoya totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat