Mainos

Monster Truck -tapahtuman turvallisuus järjestäjän vastuulla: "Aina on se pienen pieni riski"

Onnettomuustutkintakeskus alkaa tutkia Kauhavan monsteriauto-onnettomuuteen johtaneita syitä. Powerparkin tutkinnassa keskitytään erityisesti turvallisuusjärjestelyihin.

Tapauksen alustava tutkinta alkoi jo lauantaina pian sen jälkeen kun monsteriauton pyörä irtosi kesken näytöksen ja sinkoutui katsojien joukkoon.  

Neljä yleisössä ollutta om edelleen sairaalassa. Kaikkien tila on lääkäreiden mukaan vakaa.  
Myös poliisi tutkii osaltaan, liittyykö turmaan rikosta.  

Tutkinnanjohtaja, Pohjanmaan poliisilaitoksen komisario Sakari Palomäki sanoo, että tässä vaiheessa hän ei voi kertoa turmasta lisätietoja.  

-Sen osaan sanoa, että turvallisuus on ollut järjestäjän vastuulla, mutta toistaiseksi tutkinnan alkuvaiheessa ei ole vielä muuta kerrottavaa, Palomäki toteaa.  

Auton turvajärjestelyt pettivät

Tapahtuman tilapäisrakennelmien turvallisuusjärjestelyistä vastaavan Ari Nukalan mukaan lauantainen turma johtui siitä, että auton akseli katkesi hypyn jälkeen. 

Akselin katkeamiseen oli varauduttu siten, että jokaista rengasta piti lisäksi paikallaan paksu 16 millin teräsvaijeri. 

-Noin 60 senttiä pitkä vaijeri kuitenkin katkesi poikki keskeltä, vaikka sen vetolujuus on todella suuri, Nukala kertoo.

Vaijerit oli Nukalan mukaan uusittu viime viikolla juuri tätä tapahtumaa silmällä pitäen.

-Niillä ei ollut ajettu vielä kertaakaan. Lisäksi auto oli katsastettu asianmukaisesti viime syksynä. Tällä autolla ei ole vielä kertaakaan sattunut vastaavaa, vaikka sillä on tehty varmaan satoja samanlaisia hyppyjä. 

Turvallisuusohjeet antoi auton kuljettaja

Ari Nukalan mukaan järjestäjän ohjeet perustuvat samankaltaisen lajin, tractor pullingin, turvallisuusohjeisiin, joita on muokattu sopiviksi monsteriautoesitykseen.

Nukalan mukaan turvallisuusohjeistuksen on antanut onnettomuusauton kuljettaja.

STT ei tavoittanut kuljettajaa kommentoimaan järjestelyjä.  

Auton edessä ja takana oli turvallisuussyistä yleisöltä eristetty tila, mutta sekään ei auttanut, sillä rengas pyöri tarpeeksi kauas sivulle yleisöä kohti.

-Ikävä kyllä moottoriurheilussa on aina se pienen pieni riski, että jotain voi sattua. Nyt mietitään, mitä kaikkea voimme tehdä parantaaksemme turvallisuutta entisestään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.