Mainos

Ilkka: Monsteriauton kuljettaja avautuu tuskastaan – elämäni pahin hetki

Monsteriautoilla elantonsa hankkiva Vesa Kivimäki vuodatti tunteitaan Power Parkin onnettomuudesta Ilkka-lehdelle.

– Olen todella pahoillani onnettomuuden kaikkien uhrien puolesta. Elämäni pahin hetki oli se, kun näin pleksin läpi, että rengas lähti pyörimään kohti yleisöä, Kivimäki kertoo

Kivimäki kertoo lehden haastattelussa, että alkushokki alkoi helpottaa vasta kun hän sai tiedon, ettei kenelläkään loukkaantuneista ole hengenvaaraa. Kuultuaan ettei uhreille myöskään jää pysyviä vaurioita, Kivimäki pystyi jo keskittymään muuhun.

– Aloin sitten pohtia jo, että miten auton ongelmakohtaa voisi kehittää.

Suomen ainoa monsteriautoilla itsensä elättävä kuski kertoi tuntemuksistaan eilen, kun onnettomuustutkinta ja poliisit olivat saaneet omat tutkintansa hoidettua.

Tutkinnassa autossa ei havaittu teknisiä puutteita. Sen huoltoja ei ole laiminlyöty ja kaikkia monsteriauton valmistajan laatimia sääntöjä on noudatettu tarkasti. Kivimäki on joutunut seuraamaan asian uutisointi jo neljän päivän ajan. Uutisoinnissa on välillä vähintäänkin vihjailtu syyn olevan laiminlyönneistä autossa.

– Omalla tunnollani ei ole mitään sellaista asiaa, että riskeeraisin yleisön hengen. Sellaiseen ei pokkani riittäisi.

Kivimäki arvelee antaneensa ilmalennon aikana hieman liian paljon kaasua, jolloin pyörän pyörimisnopeus suhteessa auton nopeuteen oli kovempi.

Pulttien kireyden hän tarkistaa aina ennen ajoa. Kivimäki määrittelee lauantaisen hypyn olleen keskimääräistä matalampi, eli monsteri ei tullut maahan tavanomaista korkeammalta.

Nyt kun tapaus on selvinnyt ja tukea on tullut vaimolta ja ystäviltä, mies aikoo palata jatkamaan auton kehitystä ja testaamista. Tavoitteena on kaikkien turvallisuusriskien eliminointi vielä tämän vuoden puolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.