Poliisi: Powerparkin turma-auton rengas irronnut ennenkin kesken näytöksen

Powerparkin turma-auton rengas irtosi kesken näytöksen myös vuonna 2012, poliisi kertoo. Autoon kuitenkin hankittiin sen jälkeen amerikkalaisten sääntöjen mukaiset turvavaijerit ja muun muassa renkaiden kiinnityksiä vahvistettiin.

Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti lauantaina, kun monsteriauton rengas irtosi kesken näytöksen ja sinkoutui katsojien päälle Alahärmän Powerparkissa.

Poliisin tutkinnanjohtaja komisario Sakari Palomäen mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että näytöksen luvat ovat olleet kunnossa ja että kuljettaja on huolehtinut turvallisuudesta niin hyvin kuin on voinut.

– Tuottamuksellisuuden tunnusmerkit, törkeä huolimattomuus ja tahallisuus, eivät näytä täyttyvän. Esimerkiksi viime onnettomuuden jälkeen kuljettaja on tehnyt autoon merkittäviä parannuksia, tutkinnanjohtaja Sakari Palomäki kertoo.

Hänen mukaansa selvitykset jatkuvat vielä, mutta toistaiseksi onnettomuudessa ei epäillä rikosta, koska laiminlyöntejä ei tiedetä tapahtuneen.

– Kunhan onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta valmistuu, saamme siitäkin toki lisää tietoa, eli toistaiseksi juttu pidetään auki.

Onnettomuustutkintakeskuksen työ vasta alussa

Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen kertoo, että onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa

– Tänään vasta nimetään tutkintaryhmä. Toistaiseksi on hankittu lupia, karttoja ja määräyksiä. Meidän tutkijamme ovat käyneet tutustumassa ajoneuvoon ja sen vaurioihin, Arolainen sanoo.

– Muuta en osaa tässä vaiheessa kun sen, että auton akseli, pultteja ja renkaan turvavaijeri on katkennut.

Onnettomuutta tutkitaan hänen mukaansa laajasti, muutenkin kuin auton osalta.

– Auton hajoaminen on vain lähtösyy. Keskitymme turvajärjestelyihin ja annamme vastaavien tilaisuuksien järjestämisestä turvallisuusohjeistusta, kun tutkinta valmistuu.

Onnettomuudessa loukkaantuivat yleisössä olleet Etelä-Suomesta kotoisin oleva nainen, Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva mies ja miehen 7- ja 5-vuotiaat pojat. Maanantaina kaikkien tila oli jo vakaa. Sairaalat eivät enää anna tietoja potilaiden tilasta. 

Lue myös:

    Uusimmat