Monroe, Robin ja Linnanahde juhlivat Hyysalon hanketta Turussa – "Pekka on huikea!"

Vakavasta aivovammasta kuntoutunut freestyle-laskija juhlisti kuntoutuspaikan avajaisia Turussa tiistaina.

Entinen freestyle-laskija Pekka Hyysalo joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen vuonna 2010. Hyysalo on kuntoutunut saamistaan vaikeista aivovammoista hienosti muun muassa Vasa Concept -menetelmän avulla.

Tänään tiistaina Hyysalolla riitti aihetta juhlaan, sillä hän toteutti unelmansa ja avasi FightBack with Vasa Concept Empowering Centerin Turkuun.

– Tämä on iso projekti ja vasta alussa. Nyt kun oma fightbackini on hyvässä vauhdissa, olen iloinen, että pääsen jakamaan sanomaa ja viestiä muille aivovammasta toipuville, Pekka Hyysalo kertoi MTV:lle.

– Toivon, että tulen itsekin kehittymään menetelmän avulla vielä valtavasti. Tämä on uskomaton, kokonaisvaltainen kuntoutusmuoto, jonka avulla olen oppinut puhumaan uudestaan, Hyysalo iloitsi.

Tukena tilan luomisessa on ollut FightBackin kannatusyhdistys, jonka hankkimien sponsoroiden avulla on saatu varmistettua ilmaiset treenit kuntoutujille.

Avajaistilaisuudessa mukana oli useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Robin ja Michael Monroe, jotka molemmat ovat Pekan hyviä ystäviä.

Robinin ja Hyysalon ystävyys alkoi Kipinän hetki -musiikkivideon kuvauksista vuosi sitten.

– Sen jälkeen olemme käyneet syömässä ja treenaamassa yhdessä, Robin paljasti.

Monroe puolestaan tapasi Hyysalon muutama vuosi sitten hyväntekeväisyystilaisuudessa.

– Ihastuin Pekan suorasukaisuuteen, vilpittömyyteen ja teeskentelemättömyyteen. Olemme olleet frendejä jo parin vuoden ajan. Pekka on huikea, kiva kaveri, The Voice of Finland -valmentaja Monroe kertoi.

Media-ammattilainen Aki Linnanahde on ollut apuna projektissa Hyysalon tukena. 

– Pekan tarina ja kuntoutuminen ovat kovia juttuja. Pekka on hyvä ystäväni, ja olen ollut mukana projektissa auttamassa vapaaehtoisena, Linnanahde kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat