Mainos

Mönkäre: Läheisen lyöminen rikos

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre tekisi läheisen lyömisestä rikoksen. Suomessa kuolee perheväkivaltaan vuosittain 30-40 naista ja toistakymmentä lasta.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre katsoo arkipäivän väkivaltaa koskevien asenteiden vaativan tuntuvaa muutosta, jotta perheväkivaltaa voitaisiin ratkaisevasti vähentää.

Varkaudessa puhunut Mönkäre vaatii tavoitteeksi, että läheisen lyöminen on tuomittava rikoksena. Mönkäre sanoi sosiaali- ja terveysministeriön valmistelevan valtakunnallista toimintaohjelmaa naisiin kohdistuvan ja perheissä tapahtuvan väkivallan ehkäisemiseksi. Ohjelmalla tehostetaan yhteiskunnan keinoja puuttua perheväkivaltaan.

Mönkäre muistuttaa, että Suomi on tilastojen mukaan EU:n väkivaltaisimpia maita. Lähisuhdeväkivallan uhrina kuolee vuosittain 30-40 naista ja 10-15 lasta. Samasta syystä 200-300 lasta vuodessa vammautuu vaikeasti.

Mönkäreen mukaan valtio ja kunnat vastaavat tulevaisuudessa yhä laajemmin siitä, että väkivallan uhrit ja tekijät saavat tarvitsemansa avun. Myös järjestöjen rooli tässä työssä on avainasemassa, ja esimerkiksi työntekijöiden ammattivalmiuksien lisäämiseksi ja palvelujen parantamiseksi tarvitaan koulutusta ja pitkäjänteistä kehittämistyötä.

Mönkäre otti kantaa myös työttömyyden vähentämiseksi vaadittuun matalapalkka-alojen tukemiseen. Mönkäreen mukaan matalapalkkatöitä voidaan tukea esimerkiksi hoiva-alan palveluissa, joiden kysyntä kasvaa väestön ikääntyessä.

Matalapalkkatyöt tulisi Mönkäreen mielestä nähdä myös polkuna työelämään, mikä mahdollistaa siirtymisen uusiin ja vaativampiin sekä paremmin palkattuihin töihin. Uusien työntekijöiden palkkaamista voitaisiin tukea työantajamaksuja alentamalla. Muita keinoja voisivat Mönkäreen mielestä olla kannustinloukkujen purkaminen sekä tulonsiirtojen, palvelumaksujen ja verotuksen parempi yhteensovittaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.