Mainos

Korkeasaaressa syntyneet 2-vuotiaat tammat Hanna ja Helmi lähtevät Mongolian aroille vahvistamaan villihevoskantaa

Korkeasaaresta ollaan lähettämässä kaksi mongolianvillihevosta elämään Mongolian aroille. Kaksivuotiaat tammat Hanna ja Helmi on tarkoitus lähettää helmikuun puolivälissä ensin Prahan eläintarhaan, missä ne opetetaan elämään villeinä.

Kevään aikana ne tutustuvat kahteen uuteen laumatoveriinsa Tsekin maaseudulla sijaitsevassa totutustarhassa, ja lopulta matkaavat kesän aikana yhteiskuljetuksella Mongoliaan.

Kuljetus tapahtuu suurella rahtikoneella, jonka käyttäminen maksaa peräti 5000 euroa hevosta kohden.

Suomalaisvahvistukset on valittu luontoon lähtijöiksi ikänsä, kavioidensa kunnon ja geeniperimänsä vuoksi. Jos projekti etenee suunnitellusti, Hannasta ja Helmista tulee ensimmäiset Suomessa syntyneet villit mongolianhevoset.

Kadonnut kanta vahvistui palautuksilla

Mongoliassakin kaikkien mongolianvillihevosten tausta on eläintarhoissa, sillä laji hävisi luonosta 1960-luvulla.

Kantaa on vahvistettu jo 25 vuoden ajan luontoonpalautuksilla, ja Yhteensä Mongolian, Kiinan ja Ukrainan alueella elää noin 400 villihevosta.

Prahan eläintarhan hallinnoimassa projektissa, johon Korkeasaaren hevoset osallistuvat, on viety luontoon jo 27 hevosta.

Jutun otsikkoa korjattu 8.2. kello 8.24: Hevoset eivät ole lahja Mongolialle, kuten jutun otsikossa aiemmin kirjoitettiin. Korkeasaaresta kerrotaan, että Korkeasaari ei omista eläintarhassa hoidettavia mongolianvillihevosia, eikä kukaan Mongoliassa tule omistamaan niitä – aivan kuten kukaan ei omista Suomen luonnossa liikkuvia luonnonvaraisia eläimiä, eikä kukaan voi antaa niitä toiselle lahjaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.