Monacon ruhtinaspari tapasi paavi Franciscuksen – ruhtinatar Charlene yllätti asuvalinnallaan

Monacon ruhtinaspari jatkoi Lapin kiertuettaan 0:42
Katso video! Monacon ruhtinaspari hurmasi Lapissa vuonna 2012!

Monacon ruhtinaspari matkusti Vatikaaniin tapaamaan paavia.

Monacon ruhtinas Albert ja Ruhtinatar Charlene matkustivat taannoin Vatikaaniin tapaamaan paavi Franciscusta. Pariskunta tapasi katolisen kirkon johtajan Vatikaanin apostolisessa kirjastossa. 25 minuutin vierailun aikana ruhtinas Albert lahjoitti paaville muun muassa taiteellisen luonnoksen Monacon kuninkaallisessa palatsissa sijaitsevasta Johannes Kastajan kappelista.

Vierailun aikana ruhtinatar Charlenen asuvalinta kiinnitti huomion. Vaikka ruhtinattaren musta asu noudatti perinteitä, niin se erosi aiemmista vierailuista väriltään. Charlene oli pukeutunut mustaan mekkoon ja päätä koristi musta pitsinen huntu, eli mantilla. Ruhtinattaren värivalinta yllätti, sillä hän on yksi seitsemästä nimetystä naisesta, jotka saavat pukeutua valkoiseen paavin tavatessaan. Aiemmilla vierailuillaan ruhtinatar on noudattanut tätä hänelle suotua etuoikeutta.

Valkoiseen pukeutuminen on sallittu vain nimetyille katolisille prinsessoille ja kuningattarille. Charlenen lisäksi valkoiseen saavat pukeutua Espanjan kuningatar Sofia, Belgian kuningatar Paola, Luxemburgin suurherttuatar Maria Teresa, Belgian kuningatar Mathilde, Espanjan kuningatar Letizia, sekä Napolin prinsessa Marina.

Edellisen kerran Charlene on poikennut valkoisesta väristä paavi Franciscuksen virkaanastujaisissa vuonna 2013. Silloin ruhtinatar oli pukeutuneena niin ikään mustaan asuun ja siihen sopivaan päähineeseen.

Lähde: People


Lue myös:

    Uusimmat