Ruhtinatar Charlene palasi Monacoon – hovi vahvisti viimein, missä kuninkaallista hoidettiin kuukausien ajan

Monacon hovi julkaisi lauantaina 12. maaliskuuta tiedotteen, jossa kerrottiin ruhtinatar Charlenen palanneen viimeinkin kotiinsa Monacoon. 

Ruhtinatar Charlene, 44, on palannut Monacoon aviopuolisonsa ruhtinas Albertin ja parin 7-vuotiaiden kaksosten luokse, kertoo Reuters. Lauantaisessa tiedotteessa kerrottiin ensimmäistä kertaa virallisesti, että Charlene toipui sveitsiläisellä klinikalla. 

Hovi julkaisi asiasta tiedotteen, jonka mukaan Charlene oli kuukausia poissa ruhtinaskunnasta terveysongelmien takia, johon muun muassa lukeutui palatsin jo aiemmin tiedottama "perustavanlaatuinen uupumustila": 

– Seuraavien viikkojen aikana prinsessa Charlenen terveyden pitäisi vahvistua entisestään, ennen kuin hän palaa vähitellen virallisiin tehtäviinsä ja sitoumuksiinsa, hovin tiedotteessa todettiin lauantaina 12. maaliskuuta. 

Hovi on jatkuvasti kiistänyt väitteet siitä, että Charlenen pitkä poissaolo olisi johtunut ongelmista hänen ja Albertin avioliitossa. 

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva entinen olympiauimari Charlene ja hänen puolisonsa Albert, 63, menivät naimisiin vuonna 2011. Heillä on kaksi lasta: vuonna 2014 syntyneet kaksoset Jacques ja Gabriella. 

Vuoden 2021 marraskuussa Charlene palasi Monacoon lähes puolen vuoden mittaiseksi venyneeltä Etelä-Afrikan matkaltaan. Ruhtinatar matkusti vanhaan kotimaahansa vuoden 2021 toukokuussa edustaakseen hyväntekeväisyysjärjestönsä tilaisuuksissa. Matkan oli tarkoitus kestää alunperin vain kymmenen päivää. 

Ruhtinatar sai kuitenkin matkallaan vakavan nenään ja nieluun vaikuttaneen infektion, jonka takia Charlene leikattiin useaan otteeseen. Infektion ja siitä aiheutuneiden komplikaatioiden takia ruhtinatar ei pystynyt lentämään takaisin kotimaahansa, kuin vasta loppusyksystä.

Marraskuusta 2021 lähtien Charlene oli nimeämättömässä eurooppalaisessa hoitolaitoksessa toipumassa "sekä henkisestä että fyysisestä uupumuksesta". Charlenen hoitolaitoksesta on kerrottu ainoastaan sen sijaitsevan Monacon ulkopuolella Euroopassa. 

Lue myös:

    Uusimmat