Monacon GP:n topit ja flopit: Vanhan mestarin paluu

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Monacon GP:n topit ja flopit.

1. Michael Schumacher

Michael Schumacher oli jälleen aika-ajojen nopein 2142 päivän tauon jälkeen. Harmillisesti paalupaikka - ja sitä myötä hyvä kisatulos - lipesi käsistä vanhan rangaistuksen takia, mutta Schumin paluu huippuvauhtiin on hieno juttu. Kilpakumppanit saavat olla varuillaan seuraavassa osakilpailussa Kanadan GP:ssä, josta Schumacherilla on takavuosilta 7 voittoa.

2. Mark Webber

Uran toinen Monacon voitto nosti Mark Webberin jälleen sarjan kuumien kuljettajien joukkoon vaisun viime kauden jälkeen. F1-historiassa vain 13 kuljettajaa on pystynyt kahteen tai sitä useampaan voittoon Monacossa, joten Webber ylsi kovaan kastiin. Mielenkiintoista on myös se, että Webber nousi nyt MM-sarjassa tasapisteisiin tallikaverinsa Sebastian Vettelin kanssa.

3. Aaro Vainio

Maamme-laulun soitattaminen Monacossa oikeuttaa aina paikkaan toppilistalla.

4. Heikki Kovalainen

Kovalainen hyödynsi tilaisuutensa lähtökolarien aiheuttaman sekamelskan keskellä ja piti sen jälkeen itsepintaisesti McLarenin takanaan. Hieno ajo Heikiltä.

5. Fernando Alonso

Alonso otti jälleen haltuunsa MM-sarjan kärkipaikan, mikä olisi tuntunut jopa uskomattomalta vielä talvitestien jälkeen, koska Ferrari oli silloin ihan pihalla autonsa kanssa. Nyt Ferrari on päässyt suurimpien vaikeuksiensa yli ja Alonso on vahvasti mukana kauden mestaruustaistossa.

1. Pastor Maldonado

Kuljettaja on juuri niin hyvä kuin hänen edellinen kilpailunsa.

Upean Espanjan GP:n jälkeen Maldonadon virheherkkä puoli tuli jälleen esille Monacossa. Ensin hän kolaroi harjoituksissa Sergio Perezin autoon. Tuomaristo piti Maldonadon kolarointia tahallisena ja oli vähällä sulkea hänet kokonaan pois kilpailusta, mutta antoi lopulta 10 lähtöruudun rangaistuksen. Sitten heti Perez-kolarin perään Maldonado teloi autonsa radan kaiteisiin. Maldonadon kisa päättyi jo avauskierroksella etusiiven rikkoontumiseen.

2. Romain Grosjean

Alkukauden kolarikuningas "Crashjean" oli ulkona kisasta jo avausmutkassa. Pelkällä hyvällä aika-ajovauhdilla ei MM-sarjassa juhlita.

3. Jenson Button

Button epäonnistui aika-ajossa ja juuttui kisassa Kovalaisen auton perään. Button turhautui niin paljon Caterhamin takasiiven katselemiseen, että kolaroi lopulta Heikin autoon.

4. Sadekuuro myöhästyi

Kunnon sadekuuro kisan loppukierroksille olisi ollut tervetullut lisämauste, sillä se olisi avannut voittotaistelun vielä uudestaan. Nyt saatiin vain pientä tihkua ja rankempi sadekuuro iski Monte Carloon vasta kisan päättymisen jälkeen.

5. McLarenin vaisuus

Monacon GP:n kaikkien aikojen menestyksekkäin talli McLaren oli tänä vuonna luvattoman vaisu ruhtinaskunnan kaduilla.

Lue myös: