Mika Salo: Totta kai Kimin pitää vaatia muutoksia

MTV3:n F1-kommentaattori Mika Salo pitää täysin oikeana toimintana, että Kimi Räikkönen vaatii Lotus-talliltaan sinnikkäästi muutoksia autonsa ohjaukseen.

Lotuksen ohjaus ei ole ollut missään vaiheessa täysin Räikkösen toiveiden mukainen. Kimi vaati ohjaukseen muutoksia viimeksi Monacon GP:n ensimmäisen harjoituksen aikana. Sky Sports hämmensi tilannetta alkuviikosta väittämällä nettisivuillaan, että Lotus-tallin työntekijät olisivat jo sitä mieltä, että Räikkösen pitäisi vain mukautua siihen, minkälainen auton ohjaus on.

– Totta kai Kimin pitää vaatia muutoksia, jotta hän saa haluamansa tuntuman autoon. Ei sillä muuten pysty ajamaan äärirajoilla. Se on aivan normaalia, että kuljettaja vaatii tiimiltä muutoksia autoonsa. Isot tallit pystyvät tietysti rakentamaan vaikka uuden auton kesken kauden, mutta Lotuksella ei ole siihen mahdollisuutta, Salo sanoo.

Salo muistuttaa siitä, ettei Räikkönen pystynyt vaikuttamaan tämänvuotisen autonsa suunnittelutyöhön millään tavalla, koska tuli talliin vasta täksi kaudeksi.

– Nykyinen autohan on rakennettu tallin viimevuotisten kuljettajien Petrovin ja Sennan palautteen jäljiltä. Siinä ei ole ollut Kimin vaikutusta. Mitä enemmän Kimi vaatii muutoksia, sitä paremmin talli ymmärtää asian ja tekee muutoksia ainakin ensi vuoden autoon, Salo sanoo.

Salo tietää omasta kokemuksesta, kuinka kuljettajat joutuvat ajamaan tallin edellisen kuljettajan mieltymysten mukaan kehitetyllä ajokilla.

– Kun Kimi tuli aikoinaan Sauberille, oli se auto minun jäljiltäni rakennettu. Ja kun minä menin Sauberille, oli se Alesin jäljiltä ihan hirveä auto, jossa oli jopa kolme poljinta, kun hän ei suostunut jarruttamaan vasemmalla jalalla, Salo muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat