Monacon GP:n lehdistökatsaus: Voittajan kirous nyt Webberille

Monacon GP ei kerännyt suuria hurraahuutoja formula ykkösiä seuraavalta kansainväliseltä lehdistöltä, vaikka Mark Webberistä tuli historiallisesti kuudes eri voittaja kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa.

Saksalainen Die Welt -lehti näkee kisavoittajan niskaan lankeavan kirouksen.

- Mark Webberin pitäisi jo varautua pahimpaan. Monacon GP:n voiton jälkeen hänellä on nyt voittajan kirous. Yksikään viidestä tämän vuoden GP-voittajasta ei ole pystynyt vahvistamaan menestystään seuraavassa kisassa. Kun voittaa kisan, päätyy kahta viikkoa myöhemmin joko ulos (Button, Maldonado) tai pelastaa itselleen pistesijan (Alonso, Vettel, Rosberg).

Englantilainen The Guardian -lehti ei ollut lainkaan tyytyväinen Monacon kisaan eikä arvaamattomana jatkuneeseen kauteen.

- Vaikka joku saattaa kuvailla tätä arvaamattomimmaksi ja jännittävimmäksi kaudeksi miesmuistiin, oli sunnuntain kisa huono. Monacon katuradalla koetaan harvoin hektistä ohitusten sarjaa, mutta tämän kisan tylsyyden selitys löytyi muualta. Tallit ja kuljettajat olivat neuroottisen huolestuneita renkaidensa säästelemisestä, vaikka ajoivat radan ahtauden määrittämällä hitaalla nopeudella.

- Moottoriurheiluväki haluaa tietää, ketkä ovat parhaat kuljettajat ja mitkä ovat nopeimmat autot. Ja miksi. Se on parempaa kuin nuppineulan pistäminen numerolistaan, The Guardian linjaa.

Italialainen La Stampa -lehti kuvaili kilpailua sentään myönteisemmin.

- Sateenuhka, renkaat jotka eivät toimi, ohitusyritykset, turva-auto saattaa tulla radalle hetkenä minä hyvänsä, mekaanikot jatkuvassa hälytystilassa. Ja sitten loppuryntäys, neljä kuljettajaa puolentoista sekunnin sisällä. Tällainen on Monacon GP 2012: jännitystä, adrenaliinia, tuloillaan olevia asioita, toimintaelokuva, joka pitää liimautuneena televisioon, mutta jossa, lopulta, ei tapahdu paljon mitään.

Englantilaislehti Daily Mail alkaa hermostua McLareniin, kun Lewis Hamilton jäi jälleen palkintosijojen ulkopuolelle.

- Antakaa Lewisille mahdollisuus: McLaren pettää Hamiltonin, kun hän taistelee maailmanmestaruudesta, lehti otsikoi.

- Kun Red Bullin kelluvan motorhomen uima-allas oli samppanjajuhlien keskus, kysyttiin aidan toisella puolella McLarenilla osuvia kysymyksiä. Teemana oli: Mitä he tekevät Hamiltonille? Hän ei ole yksi vuoden 2012 voitokkaasta kuusikosta. Hän on neljäntenä MM-tilanteessa, 13 pistettä perässä johtajaa Fernando Alonsoa. Se ei toki ole peruuttamaton marginaali, mutta se pienenee vain, jos McLaren löytää lisää vauhtia ja vähentää virheitä.

Espanjalainen AS-lehti pitää suorastaan ihmeenä sitä, että Fernando Alonso johtaa MM-sarjaa.

- Espanjalainen on ensimmäinen autolla, joka on kolmantena valmistajien sarjassa, AS hämmästeli.

AS löysi syyt Alonson kärkipaikalle.

- Alonso on ainoa, joka on kaikissa kuudessa kisassa säilyttänyt tai parantanut lähtöasemaansa. Se selittää monia asioita. Espanjalainen on yhdessä Hamiltonin kanssa ainoa, jolla on kolme palkintosijaa, mutta kun espanjalainen on optimoinut maksimaalisesti kalustonsa, ei britti ole hyödyntänyt loppuun asti parasta autoaan. Alonso ja Hamilton. Näiden kahden moottoriurheilumaailman neron kaksintaistelu oli ehkä eilisen huippuhetki, AS-lehti kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat