Mainos

Mökkipiha vallattiin - miksei poliisi auttanut?

Pohjois-Savossa saaressa sijaitsevalle kesämökille saapui eilen erikoinen joukko kutsumattomia vieraita.

Kaikkiaan 16 saksalaismatkaajaa rantautui veneillä ja kanooteilla iäkkään pariskunnan omistamalle, saaressa sijaitsevalle mökkitontille. Ryhmän jäsenet kertoivat rantautumista ihmetelleille mökkinaapureille, ettei heillä ole aikomustakaan pyynnöistä huolimatta poistua kauniisti hoidetulta mökkipihalta.

Omistajat eivät olleet itse paikalla. Naapureiden ilmoitettua saksalaisista he soittivat asiasta hätäkeskukseen, joka välitti tiedon kutsumattomista vieraista poliisille. Poliisi päätti olla lähettämättä partiota paikalle.

Poliisilaitokselta todettiin eilen illalla MTV3 Uutisille, ettei poliisilla ollut resursseja puuttua tilanteeseen. Saaressa sijaitsevalle kesämökille olisi pitänyt mennä veneellä, eikä poliisilla ollut sellaista helposti käytettävissään.

Toimiko poliisi tilanteessa oikein, Pohjois-Savon poliisin valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen?

- Partio tehnyt päätöksen hoitaa asia käymättä paikalla, sillä poliisilla ei ole ollut mahdollisuutta lähteä saareen. Meillä ei ole ollut kulkuvälinettä. Lähin vene olisi ollut Kuopiossa. En tiedä, onko sillä hetkellä ollut käytettävissä sellaista henkilöä, jolla olisi ollut oikeutta lähteä ajamaan venettä.

- Eihän tässä nyt ole kahta sanaa, kyseessä on poliisille kuuluva tehtävä ilman muuta. Kotirauhan suojaamalle alueelle on tultu tavalla, joka ei ole lain mukainen. Selkeä häiriökäyttäytymistehtävä.

Entä jos saaressa olisi sattunut jotain vakavaa?

- Meillä on kyllä useampiakin veneitä. Varkauden vene oli nyt kuitenkin jostain syystä Kuopiossa. Kyllä meillä venemiehiä on, ja onhan meillä käytettävissä myös pelastuslaitoksen veneitä pyydettäessä. Kyllä me pääsemme saareen, se ei ole se syy. Kyllä me aina saamme apua.

Menettelivätkö hälytyksen tehneet mökin omistajat oikein?

- He ovat menetelleet ilman muuta oikein, heidän toiminnassaan ei ole ollut mitään vikaa. Selkeästi heillä on ollut oikeus pyytää apua. Vastuuviranomainen ei ole vain kyennyt tulemaan paikalle.

- Tehtäväluokka on ollut sellainen, että heillä ei ole ollut hengen eikä terveyden vaaraa. Jos kiireellisyysluokka olisi ollut ihan toinen, jostain se väline olisi etsitty. Tässä tilanteessa ratkaisu oli tämä.

Kutsumattomat vieraat jäivät yöpymään mökkipihalle, sillä mökin omistajat eivät voineet tehdä tilanteelle itse mitään. Saksalaiset poistuivat tänä aamuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.