Mainos

Mökki kesäkuntoon

Kesämökillä halutaan rentoutua, ladata akkuja ja nauttia Suomen kauniista suvesta. Moni mökkiläinen panostaa yhä enemmän mökin mukavuuteen ja toimivuuteen. Näin kesän kynnyksellä onkin juuri oikea aika sisustaa mökki kesäkuntoon!

Jokainen sisustaa oman mökkinsä tai huvilansa omalla persoonallisella tavallaan. Tärkeintähän mökin sisustamisessa on se, että kesäasukas ja hänen vieraansa viihtyvät. Mökiltä tulisi löytyä monenlaista tavaraa aina ruoanlaittovälineistä puiden pilkkomisen tarpeisiin asti. Jotta mökin yleisilmeestä ei kuitenkaan tulisi sekavaa, kannattaa tavarat ja astiat hankkia sinne harkiten.

Keittiö viihtyisäksi

Usein kesämökille kannetaan jos jonkinnäköistä huonekalua ja astiaa, jotka eivät enää sovi kaupunkikotiin. Vuosien saatossa kesämökistä saattaa muodostua enemmän varastotilaa muistuttava paikka kuin viihtyisä kesäasunto. Näin kevään lopussa on mainio tilaisuus suunnata auton nokka kohti kesälaitumia ja siivota kesämökiltä kaikki turhat astiat ja tavarat pois.

Kesämökin keittiötilasta saadaan viihtyisä ja näyttävä esimerkiksi maalamalla keittiön seinät uudelleen ja pesemällä kaikki tasot puhtaiksi. Jo pienillä muutoksilla keittiöstä voidaan luoda järjestelmällinen ja jopa romanttinen tila. Astiahyllyt voi päällystää muuhun värimaailmaan sopivilla hyllypapereilla ja kaappeihin laitetaan takaisin vain kauneimmat ja käytettävimmät astiat.

Tekstiileillä ilmettä sisätiloihin

Kun keittiö ja koko mökki on siivottu kuntoon, voi ikkunoihin vaihtaa kauniit kesäiset verhot. Erilaisilla tekstiileillä ja pienillä koriste-esineillä, kuten veikeillä pyyhekoukuilla tai persoonallisilla keittiöpyyhkeillä mökkiin saadaan mukavaa lisäilmettä.

Kaupoista löytyy toinen toistaan kauniimpia astioita, joita voi hyvin ostaa myös mökille. Ei mökille tarvitse aina viedä niitä kehnoimpia astioita, sillä mikä sen mukavampaa kuin kattaa kesäinen päivällinen järvenrantaan kauniine astioineen ja herkkuineen.

Ulkotiloihin myös mukavuutta

Riippuu paljon kesäasukkaasta, minkälaiset ulkotilat hän mökilleen haluaa. Toinen saattaa haluta säilyttää täysin luonnon oman kauneuden, kun taas toinen viihtyy näyttävällä terassilla mukavine aurinkotuoleineen. Myös ulkotilat kannattaa pestä ja laittaa kesäkuntoon siinä missä sisätilatkin. Raikasta lisäilmettä kuistille tai terassille saa kesäkukilla ja aurinkotuolien pehmusteilla.

Sään salliessa harva haluaa viettää pitkiä aikoja mökissä sisällä. Niinpä kuistille tai järvenrantaan voi rakentaa toimivan kesäkeittiön kaikilla mukavuuksilla. Ruoanlaiton lomassa saa näin olla ulkona ja nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä.

Kesäyön romantiikkaa

Vaikka Suomen kesäyöt ovat valoisia, voi kesämökin pihapiirin puihin silti ripustaa romanttisia lyhtyjä tai asetella kivien lomaan pieniä tuikkukippoja. Pienien tuikkujen valo lisää kesäyön romantiikkaa.

Myös makuukammarien ilmettä voi kohentaa pienillä muutoksilla, esimerkiksi piristävillä lakanahankinnoilla. Ikivanhat täkit ja tyynyt on niin ikään hyvä uusia. Onhan uni mökilläkin tärkeää!

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Asuntomessut, Indiska, Polhem ja Popper

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.