Mainos

Mokasitko pahastikin? Näillä ohjeilla peruutat jo lähetetyn sähköpostin

Yleensä tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta teknologian kehittyminen on mullistanut tämänkin uskomuksen päälaelleen. Gmailista lähetetyn sähköpostin saa nimittäin vielä vedettyä takaisin, jos katumus iskee.

Aikaisemmin ei auttanut, vaikka jälkikäteen olisi huomannut virheitä lähettämässään viestissä. Nykyään Gmail antaa mahdollisuuden korjata nuo kenenkään saamatta tietää asiasta. Asetuksista voi itse valita, onko viestin takaisinvetämisen aikaraja 5, 10, 20 vai 30 sekuntia. Tärkein sääntö on asettaa palvelu päälle ennen viestin lähettämistä. Muutoin siitä ei ole mitään hyötyä.

Google lisäsi palvelun Gmailiin jo vuonna 2015, mutta se ei ole automaattisesti käytössä. Toiminto pitää aktivoida Gmailin asetuksista.

Toiminnon saa päälle oikeassa yläkulmassa sijaitsevan hammasrattaan takaa valitsemalla Settings eli ”asetukset”. Noin puolivälissä sivua löytyy Undo Send, joka täytyy rastia. Sen alta löytyvät aikavaihtoehdot, joista voi valita mieleisensä.

Muutokset tehtyäsi muista skrollata sivun loppuun, ja tallentaa muutokset Save Changes -painikkeen alta.

 

Kun seuraavan kerran huomaat lähettäneesi sähköpostin, joka vilisee kirjoitusvirheitä, jotka huomasivat vain sekunnin liian myöhään, saat virheesi korjattua helposti kenenkään niitä huomaamatta perumalla lähetetyn viestin yläkulmaan ilmestyvästä Undo -painikkeesta.

Mikä helpotus tietää tämä niksi, vai mitä!

Lähde: Mashable 

***

2:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.