Moises Caicedon, 21, erikoinen siirtosoppa maaliin – päätyikin Chelseaan yli 130 miljoonan euron kaupassa

Tulosruutu: Chelsea ja Liverpool tasapeliin Lontoossa

Hetken näytti jo siltä, että Moises Caicedo olisi Valioliiga-seura Liverpoolin uusi tähtihankinta, kun Brighton hyväksyi sen 110 miljoonan punnan eli yli 126 miljoonan euron tarjouksen. Toisin kävi. Caicedosta tuli lopulta Chelsean pelaaja.

21-vuotias ecuadorilainen nousi viime perjantaina isosti otsikoihin, kun Brighton hyväksyi Liverpoolin ennätystarjouksen. Mikäli kauppa olisi mennyt maaliin, olisi siinä tehty Ison-Britannian uusi siirtoennätys.

Liverpoolin osalta ongelmaksi muodostui se, että Caicedo ei halunnut seuran riveihin. Caicedo oli jo aiemmin luvannut Chelsealle, että hän siirtyy Lontoon sinisiin, mikäli Chelsea ja Brighton pääsevät sopuun siirron yksityiskohdista.

Niitä hierottiin kasaan viikonlopun aikana. Lopulta sopu syntyi myöhään sunnuntai-iltana.

Sky Sportsin ja siirtoguru Fabrizio Romanon mukaan Caicedo vaihtaa Chelseaan 115 miljoonan punnan eli 133,3 miljoonan euron kaupassa.

Caicedo allekirjoittaa nyt Chelsean kanssa sopimuksen, joka on voimassa aina vuoteen 2031 saakka. Mukana on myös optio lisävuodesta. 

Keskikentän pohjalla parhaiten viihtyvä Caicedo murtautui viime kaudella Valioliigan eliittiin. Hän oli omalla panoksellaan siivittämässä Brightonia peräti kuudenneksi.

Chelsea on törsännyt viimeisen puolentoista vuoden aikana yli miljardi euroa siirtoihin. Caicedo muodostaa jatkossa Chelsean keskikentän pohjan yhdessä argentiinalaisen Enzo Fernandezin kanssa. Chelsea pulitti viime tammikuussa Fernandezista portugalialaiselle Benficalle 106,8 miljoonaa puntaa eli 123,8 miljoonaa euroa. 

Chelsea avasi Valioliiga-kautensa sunnuntaina, kun se pelasi 1–1-tasapelin Caicedo-siirtosopassa esillä olleen Liverpoolin kanssa.

Lisää tästä jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat