Mobiililaitteiden käyttö yleistyy – nyt myös Jokakoti.fi toimii älypuhelimella!

Älypuhelimet yleistyvät ja Jokakodin lanseerattua mobiilipalvelunsa on asunnonkin etsiminen nyt entistä helpompaa.

Tilastokeskuksen vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan jo 49 prosentilla 16–74-vuotiaista on omassa käytössään älypuhelin. Määrä kasvoi edellisvuodesta seitsemän prosenttiyksikköä. Vaikka nopeimman kasvun vaihe onkin jo ohi, yleistyvät älypuhelimet silti edelleen. Vuosina 2010–2011 älypuhelinten haltijoiden määrä yli kaksinkertaistui.

Miehillä on naisia useammin käytössään älypuhelin, mutta ero on kaventunut. Sukupuolten välisten erojen kaventuminen kertookin Tilastokeskuksen mukaan älypuhelinten arkipäiväistymisestä viestintävälineinä. Ikäryhmien väliset erot ovat kuitenkin edelleen suuria. Eniten tasoittumista sukupuolten välisissä eroissa tapahtui alle 35-vuotiaissa sekä yli 55-vuotiaissa.

Internet valtaa älypuhelimet

Älypuhelinten arkipäiväistymisen huomaa myös siinä, että internetin käyttö älypuhelimella kasvaa voimakkaasti. Viime vuonna älypuhelinten haltijoista 60 prosenttia käytti internetiä puhelimellaan viikoittain. Vuotta aiemmin osuus oli vain 48 prosenttia. Miesten ja naisten väliset erot ovat suuria, mutta selvästi tasoittumassa.

Myös internetin käyttö kannettavilla laitteilla muualla kuin kotona ja työpaikalla yleistyy. Vuonna 2012 internetiä käytti kolmen kuukauden aikana äly- tai perusmatkapuhelimella lähes puolet ja kannettavalla tietokoneella useampi kuin joka kolmas 16–74-vuotias suomalainen. Internetin säännöllinen mobiilikäyttö yleistyy myös. Joka kolmas 16–74-vuotias käyttää matkapuhelinta viikoittain internetyhteyteen jossain muualla kuin kotona ja työpaikalla.

Alle 45-vuotiaat käyttävät yleisimmin internetiä viikoittain matkapuhelimellaan. Heistä lähes joka toinen käyttää nettiä säännöllisesti puhelimella.

Nyt myös Jokakoti.fi toimii älypuhelimellasi!

Jokakoti.fi-mobiilipalvelun käyttöön et tarvitse muuta kuin älypuhelimen nettiyhteyden. Palvelun käyttö ei siis edellytä minkäänlaisen erillisen applikaation lataamista. Mobiilipalvelussa kohteet ovat selvästi näkyvissä ja hakuvahdin käyttö on entistä joustavampaa. Käyttäjä pystyy helposti ja kätevästi tekemään asuntohakuja – missä tahansa.

Kokeile Jokakoti.fi-mobiilipalvelua osoitteessa m.jokakoti.fi!

MTV3/Jokakoti

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja