MM-rallissa kiusallisia ongelmia – F1:stä tuttu Robert Kubica paljasti pahaenteisen lausahduksensa

MTV Urheilu tapasi F1-ympyröistä tutun Robert Kubican Puolan MM-rallissa 1:39
MTV Urheilu tapasi F1-ympyröistä tutun Robert Kubican Puolan MM-rallissa

Entinen F1-kuljettaja, vuoden 2013 WRC2-mestari Robert Kubica on paikan päällä seuraamassa Puolan MM-rallia. MTV Urheilu jututti kotiyleisön suuren suosikin kesken lauantain kisapäivän.

Kubica nousi suuren yleisön tietoisuuteen ajettuaan kaikkiaan 99 GP-starttia F1-sarjassa vuosina 2006–2010, 2019 ja 2021. Uran kohokohta koitti vuonna 2008, kun Kubica voitti BMW Sauberin ratissa Kanadan GP:n.

Ura oli katkolla vuonna 2011 sattuneen rallionnettomuuden ja sen aiheuttaman vakavan loukkaantumisen vuoksi. Formula ykkösten sijaan Kubica löysi kuitenkin uuden uran rallista, jossa hän voitti WRC2-luokan mestaruuden vuonna 2013.

MM-ralleja kertyi vyölle kaikkiaan 33.

– Olen kovan luokan rallifani. Tulin tänne katsojana, mutta pitkäaikainen kumppanini Orlen on tapahtuman pääyhteistyökumppani, joten on minulla töitäkin, hyväntuulinen Kubica kertoo.

Autohebdolle hän sanoo rallin olevan tätä nykyä jopa hänen suurin intohimonsa eri moottoriurheilumuodoista.

Työtehtäviä on riittänyt viikonlopun aikana sen verran paljon, ettei Kubica ole ehtinyt vierailla erikoiskokeilla. Eikä hän varsinaisesti ole edes halunnut.

– Olisi kivempi ajaa erikoiskokeita kuin olla siellä katsojana.

Kubicakin on pannut merkille toistuvat ongelmat yleisön käytöksessä. Lauantai-iltapäivään mennessä kaksi erikoiskoetta oli peruttu ja kaksi muuta keskeytetty, kun ihmiset olivat sijoittuneet vaarallisiin paikkoihin.

Ongelma on Puolassa tuttu jo aiemmilta vuosilta, ja maa menetti paikkansa MM-sarjassa vuoden 2017 jälkeen juuri turvallisuusongelmien vuoksi.

– Kun tämän kilpailun paluusta MM-sarjaan tiedotettiin viime vuonna, ensimmäinen lauseeni oli, että meidän täytyy kiinnittää huomiota ja opettaa katsojia. Asiat ovat muuttuneet viime vuosina, ja turvallisuusstandardit ovat korkeammalla.

– Tämä ralli on Puolalle todella tärkeä. Moottoriurheilu- ja varsinkin ralliperhe on suuri täällä. Meillä on pitkä historia sekä lahjakkaita ja menestyneitäkin kuljettajia. Tällaisia kovan luokan kisoja ei ole Puolassa montaa, ja valitettavasti MM-ralli ajetaan vain tänä vuonna. Toivoisin, että tämä kisa olisi useammin osana MM-sarjaa. EM-osakilpailukin oli hieno tapahtuma, mutta MM-ralli on eri tasolla.

Kubica, 39, on ajanut vuodesta 2021 lähtien kestävyyskisoja WEC-sarjassa, ensin LMP2-luokassa, jossa hän oli viime vuonna voittamassa mestaruutta, ja tänä vuonna jo Hypercar-luokassa Ferrarilla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat