MM-rallipomo esitti hurjan arvion Kalle Rovanperästä

Kalle Rovanperä: "En edes yritä voittaa, se on liian myöhäistä" 1:57
Kalle Rovanperä: "En edes yritä voittaa, se on liian myöhäistä"

Pikahälytyksellä Puolan MM-ralliin matkanneella Kalle Rovanperällä ei ole lyhyeksi jääneestä valmistautumisesta johtuen kovinkaan kummoisia odotuksia tulevalle viikonlopulle. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener taas uskoo, että Rovanperä voi yllättää monet – myös itsensä.

Nuotituksella kolarin ajanutta Sébastien Ogieriatuuraavan Rovanperän lähtökohtia kilpailuun kuvaa hyvin se, että hän seurasi varhain tiistaiaamuna Florida Panthersin Stanley Cup -juhlia ja tasan vuorokautta myöhemmin kello herätti jo nuotitukselle Mikolajkissa.

Poikkeusaikataululla läpi viety nuotitus ja sen jälkeiset videosulkeiset ovat ainoa, mitä Rovanperä ehti kilpailuun valmistautuakseen tehdä, ja tämä laskee hänen odotuksiaan huomattavasti.

– Aika paineettomasti voi ajaa, mutta ei kovin kiva fiilis ole, kun ei ole sellainen varma tunne. En ole ajanut testejä, ja pätkiä en varmasti muista niin hyvin kuin muut. Saakelin nopea ralli vielä, joten on vaikea vetää vain nuotista samaa kyytiä kuin muut, Rovanperä mietti rallin alla.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener uskoo kuitenkin, että juuri rentouden kautta Rovanperä saattaa yltää erittäinkin kovaan vauhtiin.

– Joskus ne, jotka ovat valmistautuneet kaikkein vähiten, saattavat yltää parhaaseen tulokseen, koska he ovat vähän rennompia. Kallen ei pitänyt tulla tänne, joten hän ei ole ajatellut koko asiaa. Hän on todella raikas, Millener sanoi Dirtfishille.

– Hänen aikataulunsa nuotituksella oli ehkä vaikea, mutta hän on sellainen ammattilainen, että en usko tällä olevan kovinkaan suurta merkitystä. Hän on uskomattoman nopea tällä alustalla, ja hän tulee saamaan kelvollisen lähtöpaikan.

Millenerin mukaan Rovanperä voi jopa voittaa koko kisan.

– Joskus on ehkä helppo unohtaa, miten hyvä Kalle on, kun emme näe häntä jokaisessa rallissa. Hänet kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, ja mielestäni hän voi voittaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat