MM-kisojen kohujoukkueen päävalmentaja sai lähtöpässit – pelaajat yllättyivät uutisesta: "Olin hieman järkyttynyt"

Norjan naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Hege Riise ei jatka tehtävässään. Norjan jalkapalloliiton tekemä päätös tuli monelle pelaajallekin yllätyksenä.

Norjan jalkapalloliitto NFF ilmoitti perjantaina, ettei maajoukkueen päävalmentajana toiminut Riise jatka tehtävässään.

– Tutkimme hänen työtään ja kävimme keskusteluja Hege Riisen kanssa. Näkemyksemme maajoukkuevalmentajan roolista olivat erilaisia, NFF-pomo Lise Klaveness sanoi BBC:n mukaan.

Päätös tuli monelle maajoukkueen pelaajalle suurena yllätyksenä.

– Minusta tämä on yllättävää ja tuli hieman yhtäkkiä. Hänellä oli pitkä sopimus, Norjan maalivahti Cecilie Fiskerstrandkummastelee NRK:lle.

– Olin hieman järkyttynyt. Heillä oli kuitenkin kokous, jossa käsittelivät tilannetta, enkä uskonut ihan, että tämä olisi lopputulos. Tuen kuitenkin NFF:n päätöstä, Anna Jösendal puolestaan kertoo.

Norja nousi otsikoihin kesän MM-kisojen aikana, kun joukkueen tähtipelaaja Caroline Graham Hansen kritisoi kesken kisojen voimakkaasti valmennusta.

Norjan tähtipelaajien joukkoon lukeutunut Graham Hansen joutui penkille alkulohkon ottelussa, mikä ei miellyttänyt häntä lainkaan. Graham Hansenin kriittiset sanat nousivat nopeasti otsikoihin ja kohu Norjan ympärillä pyöri hurjana joukkueen tahmeiden esitysten vuoksi.

Norjan taival tyssäsi lopulta jo neljännesvälierissä Japanin käsittelyssä. Jösendal ja Fiskerstrand tyrmäävät median puheet joukkueen sisällä vallinneesta kriisistä.

– Ymmärrän, että se näytti kaoottiselta ulospäin. Minusta se ei kuitenkaan ollut kaoottista, Fiskerstrand kertoo.

– Ihmiset ovat olleet ammattilaisia. En ole huomannut mitään närää joukkueen sisällä. Sitä on vaan paisuteltu mediassa.

NRK:n tietojen mukaan osa Norjan maajoukkueen pelaajista ei ollut lainkaan tyytyväinen Riisen tapaan kommunikoida pelaajien kanssa ja johtaa joukkuetta. Norjalaislehti Nettavisenin mukaan osa pelaajista myös pohti maajoukkuetulevaisuuttaan Riisen vuoksi.

Riise puolustautui lehdistötilaisuudessa median kritiikkiä vastaan.

– En tunnista itseäni siitä kuvasta, jonka media on minusta maalannut. Olen tehnyt töitä huippukulttuurin eteen. Joukkueen sisällä on ollut avoimuutta sekä luottamusta ja erimielisyydet on hoidettu sisäisesti, Riise sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat