MM-kisojen avausillan menu – katso Tikin makkaranpaistovinkit!

Loihdi jääkiekon MM-kisojen avausiltaan maukas menu, ja lue jääkiekkolegenda Esa Tikkasen makkaranpaistovinkit, jotta saat täydellistä kisaevästä.

Jääkiekon MM-kisojen kisakatsomossa herkutellaan menulla, jonka pääosassa on joko grillattu entrecote, lohi, broileri tai reilu fetasalaatti ja grillatut kasvikset. Juomat jokaisen oman maun mukaan! Kokeile esimerkiksi tätä . Voit myös tarjota Aperol Spritzejä ja kevyttä sitruunaolutta, Radleria.

Lapsille ja makkarasta tykkääville laitetaan makkaraa, ja vinkit otetaan jääkiekkolegenda Esa Tikkaselta. Tikkanen oli vaikuttamassa virallisen kisamakkaran, salamipitoisen nimikkomakkaransa Tikidogin luontiprosessiin. Tikkanen on harrastanut grillaamista ahkerasti, ja grillimieltymykset ovat saaneet vaikutteita NHL-vuosista.

– Grillaan melkein joka päivä kesällä, säästä riippuen. Auringonpaisteella laitetaan makkaraa grilliin lapsille, ja illalla grillataan kalaa, pihviä tai broileria aikuisille. Meillä on iso jenkkityylinen kaasugrilli kotona, Tiki kertoo.

Grillimakkarat Tikin vinkeillä

Valitse grillimakkaroita oman makusi mukaan! Saatavilla on paljon kesän uutuuksia, joissa on makua mukana.

1. Muista leikata viillot makkaran pintaan, että se kypsyy hyvin ja tasaisesti.

2. Älä kääntele makkaraa jatkuvasti, vaan anna kypsyä rauhassa.

3. Muista, että jos grilli on liian kuuma, liha kuivaa heti. Pidä liekit alhaalla, etteivät makkarat pala!

Linkki:

Grillattu entrecote

Entrecote on täydellistä lihaa grilliin! Sen rasvaisuus pitää lihan mehevänä, eikä pihvi pääse kuivahtamaan.

600 g entrecote-pihvejä
1 valkosipuli
timjamia
rosmariinia
persiljaa
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa liha pihveiksi. Hienonna valkosipuli. Laita lihat astiaan, lisää tilkka öljyä, valkosipuli ja tuoreet yrtit ja marinoi lihat. Pyyhi lihat ja grillaa kuumalla pannulla molemmin puolin noin puolitoista minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihat pannulta ja anna vetäytyä hetki folion alla.

Grillattu lohi ja korianteripesto

Leikkaa kirjolohifileet neljään annospalaan. Paista rasvassa parilalla joko grillissä tai liedellä. Paista ensin nahkapuoli (4-5 minuuttia), käännä ja kypsennä kunnes kala on läpikuultamatonta. Tarjoa kala korianteripeston, perunoiden ja salaatin kanssa, joiden

Täytettyä broilerinrintaa

4 broilerin rintafileetä
120 g salaattijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Koverra broilerinrintaan onkalo ja laita se täyteen salaattijuustokuutioita. Sivele liha oliiviöljyllä ja mausta pinnalta suolalla. Grillaa kypsäksi miedolla lämmöllä.

Grillikasvis-fetasalaatti

Pese ja kypsennä perunat. Paloittele kasvikset. Grillaa kasvikset kuumassa grillissä kummaltakin puolelta. Laita grillatut kasvikset kulhoon.

Mittaa öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet pieneen kulhoon. Sekoita ainekset sekaisin.

Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita kahdella lusikalla, niin että kastike imeytyy tasaisesti kasviksiin. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai basilikaa sekä fetajuustoa.

8 kypsää uutta perunaa
1 suikaloitu paprika
1 viipaloitu kesäkurpitsa
1 lohkottu punasipuli
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
0,5 tl suolaa
0,5 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
4 viipaletta fetajuustoa
basilikanlehtiä
rosepippuria

Lisukkeita:

Suomi-Saksa tänään MTV3:lla 20.00. MTV3 MAX Sport 1 -kanavalla, Katsomossa ja Radio Novalla kello 19.30 alkaen.

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat