MM-alppihiihdossa ensimmäisten tripla – 38-vuotias konkari viimein mitaleille, Romarin kisa pipariksi

Italian Dominik Paris voitti uransa ensimmäisen alppihiihdon maailmanmestaruuden keskiviikkona Ruotsin Åressa.

29-vuotias Paris oli nopein miesten super-g-kilpailussa. Italialaisella on ennestään taskussaan MM-hopea syöksystä kuuden vuoden takaa.

Hopeasija jaettiin, kun Ranskan Johan Clarey ja Itävallan Vincent Kriechmayr laskivat molemmat vain 0,09 sekunnin päähän Paris'ta.

38-vuotias Clarey sai palkinnon pitkälle yritykselleen, hän nappasi uransa ensimmäisen arvokisamitalin. Mitali on ensimmäinen myös 27-vuotiaalle Kriechmayrille. Clarey on osoittanut nousukuntoa ennen MM-kisoja, hän oli kakkonen Kitzbühelin super-g:ssä tammikuun lopussa.

Suomen Andreas Romar keskeytti kilpailussa. Romar horjahti ensimmäisen väliaikapisteen jälkeen, ja lasku meni pipariksi. Hän oli ensimmäisellä väliaikapisteellä 35:s.

Juttua päivitetty klo 15.32: Lisätty tieto Romarin keskeytyksestä.