Miten valmistaa vähärasvainen raparperipiirakka?

Hei!
Haluaisin tehdä mahdollisimman vähärasvaisen raparperipiirakan. Onnistuuko pullataikipohjaan?

Hei Ulla!
Kyllä raparperipiirakka onnistuu hyvin pullataikinapohjalle.

Voit tehdä 3 dl:aan nestettä vähärasvaisen pullataikinapohjan itse tai käyttää pakasteena myytävää pullataikinaa, joka on myös melko vähärasvaista eli siinä on 8,7 % rasvaa. Tässä ohje pullapohjaiselle raparperipiirakalle.

Raparperipiirakka pullataikinasta

uunipellillinen

  • 1 pkt Pullataikinalevyjä (8 kpl) tai 3 dl nesteeseen tehty annos pullataikinaa
  • 5-6 raparperinvartta
  • 2 dl maitorahkaa tai ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n.1 dl sokeria
  • Voiteluun:
  • kananmuna

Levitä 6 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin pellille täyttäen pellin (levyjen määrä riippuu pellin koosta, sulaneita levyjä voi myös hieman venyttää painellen pellille sopivaksi). Nipistä sulaneet levyt yhteen reunoistaan yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 tunnin ajan). Jätä kaksi levyä kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle. Niistä voi ottaa piirakan päälle koristenauhoja.

Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja levitä hyvin kohonneelle pullapohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos ohuena nauhana raparperipalojen päälle.

Ota erikseen kohoamaan jääneistä levyistä taikinapyörällä nauhoja, yhdestä levystä saa n. 6 pitkää pullanauhaa. Venytä nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat kananmunalla.

Paista 175-200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat