Onko Ukrainan drone uusi molotovin cocktail? MTV Live perkasi viime päivien puhutuimmat sotavideot

Viikon kohutuimmat sotavideot: Katso, kuinka Ukrainan pieni drone moukaroi venäläisjättiläisen 7:52
Venäläissotilaiden paniikki veneessä, raketinheitinjärjestelmän yllätys sekä panssarivaunun viimeinen matka. Niistä on tehty viikon puhuttavimmat sotavideot.

MTV Uutiset Live analysoi kolme sotavideota, jotka ovat puhuttaneet viime päivinä. Venäläissotilaiden paniikki ja paljon itseään isompia vihollisia vastaan taistelevat kaupalliset dronet saivat erityismaininnat.

Etäohjattavista droneista on muodostunut tärkeä sodankäyntiväline Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Viime aikaiset tapahtumat ovat todistaneet, että nämä pienet miehittämättömät lentoalukset ovat pystyneet kiusaamaan myös huomattavasti isompaa sotakalustoa rintamalla.

Drone-videot ovat myös MTV Uutisten netissä katsottua sisältöä. Toimittaja Jouko Luhtala arvelee, että yksi syy miksi drone-videoita halutaan katsoa, on se, että niissä on tietynlaista pieni vastaan iso -symboliikkaa.

– Sodassa on taipumus etsiä symboliikkaa. Tässä on vähän samaa kuin molotovin cocktailin käytössä, tällainen kotikutoinen ase tuhoaa teolliseen aseen.

– Hyvin tyypillinen drone on niin sanottu itsemurhadrone, jossa tällainen kaupallinen kuvaamisen tarkoitettu drone on saanut kylkiäisekseen esimerkiksi singosta otetun ammuksen, joka sitteen tankkiin tai muuhun kohteeseen osuessaan voi vähintään aiheuttaa merkittävää vahinkoa.

MTV Uutisten toimittajat Juho Lauri ja Jouko Luhtala kävivät lähetyksessä läpi kolme tällä viikolla julkaistua sotavideota, jossa kaikissa drone ei pelkästään kuvaa, vaan myös suorittaa iskun venäläiseen kohteeseen.



Lue myös:

    Uusimmat