Miten terveydenhuollon kantokyky säilytetään? Hallitus neuvottelee tiistaina uusista koronatoimista

Hallitus kokoontuu huomenna neuvottelemaan siitä, miten terveydenhuollon kantokyky säilytetään lähiviikkoina koronan omikronmuunnoksen levitessä nopeasti.

Valtioneuvoston kanslian viestinnästä kerrotaan, että hallitus neuvottelee koronatilanteesta ja tilanteen edellyttämistä toimista Säätytalossa huomenna kello 10 alkaen. Se keskustelee myös koronastrategian päivittämistarpeista asiantuntijatiedon pohjalta.

Koronastrategian päivittämistä koskevista neuvotteluista kertoi viime viikon torstaina pääministeri Sanna Marin (sd.) Iltalehden aluevaalitentissä.

– Tämä virus on mutatoitunut ja muuttuu sellaisella vauhdilla, että meidän on välttämätöntä päivittää strategiaamme, hän sanoi.

Pitäisikö koronavirustautiin jo ruveta suhtautumaan tavallisena flunssana – Mika Rämet Liven vieraana 19:08
Pitäisikö koronavirustautiin jo ruveta suhtautumaan tavallisena flunssana? Mika Rämet kertoi asiasta MTV Uutiset Liven vieraana tänään.

THL evästää hallituksen

Hallitus saa keskustelun pohjaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen koronaennusteen omikronmuunnoksen etenemisestä. Muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina THL:n ennustavan, että sairaanhoidon tarve jopa kaksinkertaistuu ensi kuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa yleensä strategioiden valmistelusta, mutta STT:n tietojen mukaan ministeriössä ei vielä ole aloitettu valmistelua. Etukäteen vaikutti siis siltä, että varsinaisia päätöksiä strategian muutoksista ei vielä huomenna olisi luvassa.

Marinia kritisoitu johtajuuden puutteesta

Sanna Marinia on viime viikkoina kritisoitu siitä, ettei hän ole ottanut johtajuutta pahentuneessa koronaepidemiassa.

Huomiset hallitusneuvottelut käydään Marinin johdolla toisin kuin kahden edeltävän perjantain koronatoimia koskevat ministerikokoukset, joissa puheenjohtajan paikalla on istunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Strategia linjaa, miten epidemiaa pitää hallita

Muun muassa oppositiopuolue kokoomus ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat vaatineet hallitusta päivittämään valtakunnallisen strategian nykyistä epidemiatilannetta vastaavaksi.

Vielä viime tiistaina sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi STT:lle, ettei pidä strategian päivittämistä ajankohtaisena.

Korona- eli hybridistrategiassa linjataan periaatteista, joilla koronaepidemiaa hallitaan.

Ottaako 3. rokoteannos vai sairastaako korona? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa, kumpi on parempi vaihtoehto 1:14
Ottaako 3. rokoteannos vai sairastaako korona? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa, kumpi on parempi vaihtoehto


Lue myös:

    Uusimmat