Mainos

Miten sinä varaudut arjen yllättäviin menoihin? Lue vinkit

Jokaisen arjessa tulee välillä eteen yllättäviä menoeriä, joihin ei välttämättä osaa varautua: rikkoutunut pyykinpesukone, harrastusmaksujen nousu tai kodin pienemmät ja isommat remontointitarpeet. OmaLaina.fi kilpailuttaa lainatarjoukset nopeasti, ja rahat voi saada tilille jopa samana päivänä.

Ihannetilanteessa jokaisen säästötilillä olisi aina pieni puskuri, jolla kattaa yllättävät menoerät tai tuleva talvilomamatka. Aina näin ei kuitenkaan ole, eikä sellaiseen välttämättä ole mahdollisuuttakaan. Unelmat voivat jäädä toteuttamatta heikon rahatilanteen vuoksi.

Säännöllisesti toistuviin menoihin jokainen voi samaistua. Joulun lähestyessä lahjojen hankintaan, ruokaostoksiin ja joulukuusen kotiin tuomiseen voi kulua isokin osa säästötilille varatuista varoista. Tarkka budjetointi auttaa valmistautumaan tiedossa oleviin menoeriin.

Missä sinä voisit säästää?

Pidä kirjaa tuloista ja menoista. Kun tiedät, mihin rahaa menee, on helpompi löytää säästämisen kohteita.

Siirrä säästötilille. Siirrä joka kuukausi säästöön sinulle sopiva summa.

Budjetoi. Kun tiedossa on esimerkiksi lapsen syntymäpäiväjuhlat, budjetoi tarkasti, paljonko rahaa olet valmis käyttämään mihinkin.

Kilpailuta. Sähkösopimus, asuntolaina, puhelinliittymä – kilpailuttamalla voi saada merkittävää säästöä.

Lainojen yhdistely kannattaa. Jos sinulla on useampia lainoja, yhdistelylaina voi tuoda säästöä.

Kun hätä on suuri, voi yksi ratkaisu olla nopeasti tilille maksettava laina. Yksi lainojen kilpailutusta tarjoava palvelu on suomalainen Omalaina.fi, joka kilpailuttaa lainatarjoukset jopa 30 pankilta ja luotonantajalta. Lainapäätöksen saa heti, ja rahat tilille jopa samana päivänä.

Haaveiletko pienistä vai suurista asioista?

Samaistutko pienen kansakunnan haaveeseen omasta punaisesta mökistä järven rannalla vai siintääkö haaveissasi luksusloma ikiaurinkoiseen kohteeseen etelässä? Meillä jokaisella on haaveita, joiden toteuttamiseen usein tarvitaan myös rahaa.

Pimeimpänä vuodenaikana, kaamoksen keskellä lomamatka voi olla paljon enemmän kuin pelkkä irtiotto arjesta. Aurinkoinen sää tartuttaa nopeasti hymyn huulille, ja rentouttavan loman jälkeen jaksaa taas odottaa valoisampia päiviä koti-Suomessa.

Toisinaan leipätyön luonteesta riippuen lomien suunnittelu voi olla haastavaa. Esimerkiksi yrittäjä lomailee silloin, kun lomailuun on aikaa. Lomamatkaa varten voi hakea myös lainaa, jolla kattaa vaikkapa lennot tai hotellin.

Samaistuttavia haaveita ovat myös arkea merkittävästi helpottavat hyödykkeet, kuten uusi auto, johon mahtuu koko perheen lisäksi myös harrastustavarat. Toinen voi haaveilla toimivammasta keittiöstä, vanhan parketin kunnostamisesta tai siitä, että arjessa olisi toisinaan enemmän käyttörahaa vaikkapa ulkona kahvitteluun tai elokuvissa käymiseen. Käyttörahaa jää helposti säästöön esimerkiksi yhdistelemällä luottokortti- ja muut kulutuslainat OmaLaina.fi-palvelussa.

Lue lisää OmaLaina.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja