Miten saisin mieheni ymmärtämään, ettei hän voi suunnitella elämääni kysymättä? Miehet vastaavat

Milloin naisen ylipainosta tulee miehelle ongelma? Miehet vastaavat 0:25
Milloin naisen ylipainosta tulee miehelle ongelma? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten saisin mieheni ymmärtämään, ettei hän voi suunnitella elämääni? Mies tekee suunnitelmia kysymättä minulta: tulen töistä väsyneenä kotiin ja meille onkin kutsuttu viisi kaveria tai hänen vanhempansa kylään, tai mies on täysin yllättäen ja asiasta kanssani puhumatta lähdössä poikien kanssa illaviettoon, vaikka itse oletin, että voimme viettää ihanaa iltaa kotona.

Minulta näistä ei kysytä, ja jos mainitsen asiasta, mies aidosti ihmettelee, miksi valitan, koska hänhän on suunnitellut vain 'kaikkea kivaa' meille. Miten saisin mieheni ymmärtämään, ettei hän voi suunnitella elämääni kysymättä minulta, vai olenko kohtuuton?" kysyy nimimerkitön.

Näin miehet vastasivat

"Ettet vain antaisi hienovaraisia vinkkejä asiasta? Ne eivät toimi, vaan miehille pitää vääntää asia rautalangasta. Jos sekään ei toimi, niin kutsut miehen vakavaan puhutteluun, jossa teet asian selväksi kerta kaikkiaan. Jos sekään ei toimi, niin sitten taustalla voi olla isompi ongelma; vikaa ymmärryksessä, kunnioituksen puute, ei kiinnostusta tehdä työtä parisuhteen eteen tai muuta vastaavaa, jolloin ammattiauttaja voisi olla oikea osoite."
– 50, seurustelee

"Kerro arvostavasi ajatusta ja että on kivaa, kun hän on miettinyt sinua. Kuitenkaan sinulla ei välttämättä ole voimia työpäivän jälkeen sosialisoida, vaan haluat olla rauhassa. Joten vastaisuudessa hänen tulee varmistaa ennakkoon, mikä sinun vointisi on."
– 43, yh-isä

"Teet itse saman operaation pariin kertaan, jos ei selittämällä mene perille."
– 41, naimisissa

"Et ole kohtuuton, sanot suoraan, miten asia on ei kukaan voi suunnitella toisen elämää. Jos ei hän sanomalla opi, niin teet saman tempun: kutsut kaverit kylään, kun hän tulee pitkän päivän jälkeen väsyneenä kotiin."
– 28, parisuhteessa

"Kysymyksessä paljastuu ristiriita. Kysyjä haluaa suunnitella omaa elämäänsä, mutta ei salli puolisonsa tehdä sellaista. On kohtuutonta estää miestä menemästä kavereidensa kanssa, mutta ei ole kohtuutonta kieltää sukulaisten tulemisen omaan kotiin sopimatta asiasta etukäteen."
– 43, naimisissa

"Kuulostaa siltä, että suhteessanne oletetaan asioita niistä keskustelematta, molemmin puolin. Miehesi vaikuttaa olevan aktiivisempi keksimään tekemistä, joten hänelle kannattaa hyvissä ajoin ehdotella itseä kiinnostavia asioita. Jälkikäteen valittaminen johtaa vain mielen pahoittamiseen."
– 35, sinkku

"Et ole kohtuuton. Parisuhde perustuu tasapainoon ja molemminpuoliseen kunnioitukseen. Hän ei välttämättä ole tajunnut asian laitaa, joten joku kerta istuta hänet alas, ja positiivisen kautta vie keskustelu tähän. Ja kerro asia hänelle juuri näillä sanoilla, joita tässä käytit. Ei mitään kiertoilmauksia tai hienovaraisia vihjeitä. Toki muista, ettei hän suunnittele SINUN elämääsi. Hän suunnittelee TEIDÄN elämäänne, toki unohtaen, että sinullakin on päätösvaltaa asiassa, tarkalleen tasan puolet."
– 40, parisuhteessa

"Yleensä menee ihan toisinpäin. Tuo on vahva varoitusmerkki, että puolisosi on narsisti, tai muuten kyvytön ymmärtämään toisen näkökulmaa. Jos kyse on autistisesta häiriöstä (mitä kuvaa muukin sosiaalinen kömpelyys) se voi olla opetettavissa pois, mutta jos on narsisti, mitä kuvaa kaikenlainen suurellisuus ja itsekeskeisyys, kannattaa miettiä miehen vaihtamista. Suurin osa miehistä varmasti osaa ottaa naisen toiveet huomioon."
– 55, ei suhdestatusta

Mitä itse haluaisit kysyä miehiltä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat