Miten saisin äitini tajuamaan, ettei hän voi päättää seurustelukumppaniani? Raati vastaa: "Eivät tuollaiset persoonat pehmeästi sanoen usko"

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua...

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miten saada kolmekymppisenä oma äiti ymmärtämään, että hän ei voi päättää seurustelukumppanin sopivuudesta tyttärelleen ilman, että myrkyttää välit? Mitä sanoisit sukulaiselle, joka yrittää päättää asioistasi?" kysyy nimimerkki Ninni.

Näin raati vastasi

"En sanoisi mitään. Elän omaa elämääni ja valitsen itse. Miksi pitäisi selittää muille valintojaan? Kaikilla on kuitenkin oma näkökulma asioihin, eikä kukaan muu kuin sinä tiedä elämääsi ja päätöstesi syy-seuraus suhteita."
–36, seurustelee 

"Sanoisin olevani riittävän kypsä tekemään omat valintani ja kantamaan myös niiden seuraukset. Ja lisäisin, että mikäli minä en valintoineni kelpaa äidilleni, hänellä ei ole enää velvollisuutta olla yhteydessä minuun."
–30, sinkku

"Kyllä se pitää sanoa suoraan ja napakasti: 'sinulla ei ole oikeutta puuttua tähän eikä sananvaltaa asiaan'. Eivät tuollaiset persoonat pehmeästi sanoen usko. Jos se suuttuu, niin sitten suuttuu, parempi sekin kuin antaa äidin jatkaa tuota toimintaa."
–30, suhteessa

"Meidän perheessä on tapana sanoa asioista suoraan, joten kertoisin kyllä tasan tarkkaan mielipiteeni aiheesta. Tietysti, jos asian saisi jotenkin rakentavasti muotoiltua ilman riitaisaa ilmapiiriä, niin se olisi varmasti kaikille paras ratkaisu. Voisiko äidiltä kysyä, miksi hän puuttuu asiaan? Hän luultavasti tarkoittaa ihan hyvää ja haluaa lapselleen hyvän kumppanin, mutta loputtomiin ei voi holhota. Kiitä häntä huolenpidosta, mutta tee selväksi, että teet omat valintasi. "
– 33, naimisissa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat