Miten säilyttää kipinä pitkässä liitossa? Avioparit paljastavat seksisalaisuutensa

Miten pitää seksielämä tuoreena pitkässä avioliitossa? Avioparit paljastavat.

Vaikka olisitkin päättänyt olla kumppanisi kanssa koko loppuelämäsi, ei se välttämättä tarkoita sitä, että seksielämän pitäisi kärsiä arjen kourissa. Kun tunnet kumppanisi täysin, voi olla, että sängyssä meno voi olla jopa villimpääkin kuin vielä nupullaan olevassa parisuhteessa.

Tarvitsetko todisteita? Men's Health -sivusto haastatteli tosielämän pariskuntia, jotka olivat olleet yhdessä 10 vuotta tai pidempään ja jotka arvioivat seksielämänsä erittäin hyväksi. Pariskunnat paljastivat salaisuutensa, jotta sinäkin voisit hyödyntää niitä pitkässä suhteessasi.

Merkkaa kalenteriin

– Aviomieheni matkustaa työnsä puolesta paljon, kertoo 39-vuotias Marianne, joka on ollut naimisissa jo 15 vuotta.

Niinpä Marianne ja hänen miehensä harrastavat seksiä ennen aviomiehen lähtöä ja heti, kun hän tulee takaisin.

Chet, 49, ja Tina, 47, ovat olleet yhdessä 16 vuotta. Myös he laittavat seksinsä kalenteriin, jos joutuvat matkustamaan.

– Jos Tina lähtee matkalle, hän käy kodin kautta lähtiessään lentokentälle töistä, jotta "saa omansa" ennen lentoa tai sitten sovimme harrastavamme seksiä kirkon jälkeen, jos minun pitää lähteä sunnuntaina, kertoo Chet.

Ole rehellinen

– Salaisuus siihen, että seksi pysyy jännittävänä, on varmistaa, että kommunikaatio on avointa, kertoo Alisa, 40, joka on ollut naimisissa 18 vuoden ajan.

Tony ei aina osannut antaa minulle orgasmia. Kun tein päätöksen puhua hänelle siitä, mikä toimii, pääsimme aivan uudelle läheisyyden tasolle. En odottanut enää, että hän "selvittäisi sen"; asiasta puhuminen on tehnyt meistä molemmista parempia rakastajia.

Käyttäytykää kuin teini-ikäiset

– Olemme olleet naimisissa 11 vuoden ajan ja meillä on kolme lasta, mutta aviomiehelläni ja minulla on edelleen hauskaa, aivan kuin silloin, kun tapailimme, kertoo 39-vuotias Caroline.

– Teemme sitä edelleen lattialla, vaikka meillä on jättimäinen sänky. Aina silloin tällöin, kun hän työskentelee kotona, keskeytän hänen työntekonsa piikkikorot jaloissani ja aamutakissa tai vilautan hänelle nopeasti, kun olemme ulkona eikä kukaan katso. Kun hän yrittää leikkisästi kähmiä minua, en huido häntä tiehensä – se pitää kipinän yllä.

Ole avoin muutoksille

– Periaatteessa minä olen parisuhteen "mies" ja haluan vain tehdä sen "kivakiittimoi"-tyyliin, mutta aviomieheni ei ole sellainen. Rich on antelias rakastaja. Hän käyttää aikaa ja varmistaa, että nautin. Kun pääsemme alkuun, tuppaan unohtamaan, että halusin alunperin vain pikaseksiä, kertoo 37-vuotias Meredith, joka on ollut naimisissa 10 vuoden ajan.

Ota riskejä

– Jotkut parhaista kerroistamme tapahtuivat ulkosalla, jossa olisimme voineet jäädä kiinni, kertoo 49-vuotias Chet, joka on ollut vaimonsa kanssa 16 vuotta.

– Kerran olimme lomalla ja käytimme hyväksemme kaksi piña coladaa yhden hinnalla -tarjouksen katsellessamme auringonlaskua. Yhtäkkiä vaimo jo ratsasti päälläni, uimapuku sivuun vedettynä ja olimme varuillamme ohi kävelevien ihmisten varalta.

Jaa vastuu

– Ehdotamme vuorollamme seksiä, koska olemme huomanneet, että useimmissa parisuhteissa vain toinen tekee aloitteen ja se voi johtaa valtataisteluun ja torjutuksi tulemisen tunteisiin. Meidän piti keksiä, mitkä päivät ovat meille parhaimpia. Tony tekee aloitteen sunnuntaista tiistaihin ja minä olen vuorossa keskiviikosta perjantaihin. Lauantai on joko lepopäivä tai bonuspäivä! hihkuu Alisa.

Älä käy autopilotilla

– Määrällä ei ole mitään tekemistä laadun kanssa, muistuttaa Patricia, 50, joka on ollut vaimo jo 14 vuotta.

– Aviomieheni ja minua löydämme jatkuvasti uusia kiihkeyden tasoja. Meille se on sitä, että suhtaudumme seksiin mahdollisuutena löytää jotain uutta. Salaisuus tyydyttävään pitkäaikaiseen seksielämään on se, että keskittyy jännityksen sijaan jokaisen kokemuksen arvokkuuteen ja siihen, miltä se tuntuu. On aina mahdollista tulla yllätetyksi.

Kehu häntä

– Muistan lihoneeni 18 kiloa ensimmäisen raskauteni aikana ja tunteneeni oloni epäviehättäväksi, mutta ihana aviomieheni halusi silti harrastaa seksiä kanssani ja muisti aina kertoa, kuinka seksikäs ja kaunis olen, kehuu 11 vuotta naimisissa ollut Sharon, 37.

Haastateltavien nimet on muutettu.

Video: Homma haltuun, jos lapset yllättävät!

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat