Mainos

Miten eläisit, jos tietäisit, ettei "elämäsi tilaisuutta" ole olemassa?

Tästä eteenpäin olet aloitteellinen tyyppi. Tai tietysti voit elää myös sillä toisella tavalla – tavalla, jossa mahdollisuuksia saa ehkä kerran elämässä, ja jos niihin ei tartu, elämä on ohitse. 

Miten eläisit, jos tietäisit, ettei "elämäsi tilaisuutta" ole olemassa?

Seuraava tai edellinenkään mokasi ei ollut ”se elämäsi tilaisuus”, jonka sitten menit mokaamaan. Ei ole mitään ”elämäsi tilaisuutta”. Sori, että paljastin tämän.

Näin kirjoittaa Karla Nieminen teoksessaan Olet hyvä tyyppi - Opas sujuviin ihmissuhteisiin.

Elämässäsi on ollut ja tulee edelleen olemaan paljon upeita tilaisuuksia.

Nieminen uskoo, ettei ole olemassa sitä yhtä ainoaa ystävää, työpaikkaa, miestä tai naista, jonka menettäminen on kaiken loppu; sen sijaan elämä on täynnä tilaisuuksia, jotka pitää vain nähdä ja joihin täytyy tarttua.

Voivottelu, loputon suunnittelu, ikuisuuksia kestävä syiden pohtiminen tai jahkailu eivät vie eteenpäin.

– On melko samantekevää elämäsi kannalta, mikä ei toimi ja miksi se ei toimi, Nieminen kirjoittaa.

Mokien ruotimisen sijaan pitäisi keskittyä etsimään uusia keinoja ja toimintatapoja, jotka toimivat.

Tietysti voi elää myös sillä toisella tavalla – tavalla, jossa mahdollisuuksia saa ehkä kerran elämässä, ja jos niihin ei tartu, elämä on ohitse. Tällaiseen elämään kuuluu jatkuva menneessä eläminen, pettymyksien miettiminen ja loputon jossittelu siitä, miten kaikki olisikaan voinut mennä.

Samalla uudet mahdollisuudet torjutaan, koska elämähän voisi mennä huonommaksi; miksi vaihtaa melko hyvä puoliso, työ tai elämä johonkin, mikä ei ole vielä olemassa?

Moni tekee vain sitä, mitä häneltä odotetaan. Siihen elämä sitten kuluukin – muiden tekemisiin reagoimiseen ja heidän elämänsä elämiseen. "Muiden" ongelmana on kuitenkin se, että he ajattelevat itseään – eivät sinua.

– Jos sinä et mieti suuntaasi, kukaan ei mieti sitä. Asiasi menevät miten menevät, kukaan ei ole niitä suunnitellut ja hyvin todennäköisesti arkesi ei ole sellaista kuin sinä toivoisit, Nieminen kirjoittaa.

On kuitenkin olemassa ratkaisu. Tästä eteenpäin olet aloitteellinen tyyppi, Nieminen neuvoo.

– Sinä menet ilman ulkopuolista käskyä tai erityistä syytä haluamiisi tapahtumiin. Avaat ihmisten kanssa aktiivisesti keskusteluja, pidät heihin yhteyttä ja ehdotat tapaamisia. Vaikeuksien tullessa eteen kysyt joltakulta neuvoa. Kaikkeen tottuu.

– Voima asioiden edistämiseen on sinulla, ei sattumalla. Sinun ei tarvitse jäädä pitkiksi ajoiksi miettimään, mitä olisi voinut tapahtua, jos olisit toiminut. Iso salaisuus ihmissuhteissa on se, että isoa salaisuutta ei ole. On vain jatkuvaa oma-aloitteista työtä muiden auttamiseksi.

0:39

Lähde: Karla Nieminen: Olet hyvä tyyppi - Opas sujuviin ihmissuhteisiin (Otava)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.