Mitä tunnettu kirjabloggaaja suosittelee luettavaksi? Poimi vinkit

Leena Nieminen on nainen suositun Leena Lumi -kirjallisuusblogin takana. Lue, millaisia ovat Niemisen suosikkikirjat ja miksi.

Kirjallisuusbloggaaja Leena Nieminen kertoo valitsevansa Leena Lumi -bloginsa kirjat sillä perusteella, että ne eivät ole tylsiä. Mieluiten Nieminen lukee kirjoja, joista hän "syttyy tuleen". Laadukkaan kaunokirjallisuuden lisäksi bloggaaja on myös runouden ystävä. Kysyimme Niemiseltä hänen suosikkikirjoistaan, ja bloggaaja nosti esiin muun muassa Mika WaltarinSinuhe egyptiläisen sekä John Irvingin teoksen Leski vuoden verran.

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen

Kirja teki minusta, mikä minä olen. Luin sen muistaakseni lukion ensimmäisellä luokalla ja vaikka olin siihen astikin saanut aina aineesta täyden kympin, niin nyt aloin liitää. Sain muun muassa poikkeusluvan kirjoittaa ylioppilasaineen vapaana, kun muut kirjoittivat asia-ainetta. Ja laudatur tuli.

Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme

Toinen suosikkini on Riikka PelonJokapäiväinen elämämme. Luin kirjaa tulessa. Myös kuume nousi. En voinut lopettaa, vaan nautin kirjan melkein yhtä lukua, häiriöitä kaihtaen, mutta silti hitaasti nautiskellen. Pelon kirjassa on kaikki: Osin kieltä uudistava tyyli, osin kovasti pitämääni runoproosaa, historiallisesti kiinnostavan ajankulissi, ristiriitainen äiti-tytärsuhde ja tunnelma, jonka aistii, kun sille vain antautuu. Ja kun päähenkilö on Marina Tsvetajeva, herää ties monesko intohimoni, ja sehän on runous.

John Irving: Leski vuoden verran

Leski vuoden verran on minulle paitsi rakkauskertomus, myös kirja, jossa ihailen kirjailijaksi aikovaa Ruth Colea niin paljon, että olen monasti todennut: Jos haluat kirjailijaksi, elä kuin Ruth Cole!

Lionel Shriver: Kaksoisvirhe

Kaksoisvirhe kertoo kahdesta kilpailuhenkisestä rakastavaisesta, joilla on sama laji eli tennis. Kirjan Willy on alter egoni, vaikka en pelaakaan tennistä. Katsoin Willya kuin peilikuvaani ja sitten huomasin, että mieheni on kuin Eric, vaikka hän ei sitä myönnäkään. Onneksi olemme eri lajin harrastajia! Kirja on takuulla kiinnostava muillekin kuin kaltaisilleni supersuorittajille. Meillä tästä keskustellaan vieläkin ruokapöydässä viinin äärellä hämärän pudotessa.

Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin

Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin on ehdottomasti hänen parhain teoksensa, ja kirja ei vain jätä minua rauhaan. Ei jätä kyllä Sirin persoonakaan, sillä koen häneen outoa kohtalonyhteyttä olematta minkään sortin kirjailija.

Kirjapiiri AVAlla lauantaisin klo 17.30. Uusinnat maanantaisin klo 23.00.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat