"Mitä te oikein pelkäätte, herra presidentti?" Putin väisti kaksi kertaa amerikkalaistoimittajan kysymyksen ja puhui täysin ohi aiheen

ABC Newsin toimittaja kysyi Venäjän presidentiltä lehdistötilaisuudessa, miksi kaikki hänen poliittiset vastustajansa ovat telkien takana tai kuolleet. Putin ei vastannut kysymykseen.

Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit Vladimir Putin ja Joe Biden kohtasivat tänään ensimmäisessä huipputapaamisessaan Sveitsissä. 

Tapaamisen jälkeen Putin piti lehdistötilaisuuden, jossa toimittajat saivat esittää hänelle kysymyksiä.

– Lista teidän poliittisista vastustajistanne, jotka ovat vankilassa tai kuolleet, on pitkä. Aleksei Navalnyin kannatusjärjestö on julistettu äärijärjestöksi eikä kukaan sitä kannattava saa asettua ehdolle vaaleissa. Haluaisinkin kysyä teiltä herra presidentti, mitä te oikein pelkäätte niin kovasti? kysyi ABC Newsin toimittaja Putinilta. 

Putin väitti jo kommentoineensa niin sanottuja ulkomaisia agentteja yhdysvaltalaismedialle, minkä jälkeen hän puhui pitkään siitä, että Yhdysvallat on julistanut Venäjän viholliseksi. Putin sanoi myös, että Venäjä on pahoillaan Yhdysvaltojen puolesta, koska siellä on valloillaan erilaisia äärijärjestöjä ja että hän ei anna saman tapahtua Venäjällä.

– Te ette vastanneet kysymykseeni. Jos kaikki teidän poliittiset vastustajanne ovat kuoilleet, vankilassa tai myrkytetty, eikö se anna sellaista viestiä, ettette halua reilua poliittista taistelua? ABC Newsin toimittaja toisti kysymyksensä. 

Tämän jälkeen Putin alkoi jälleen puhua täysin ohi aiheen Yhdysvaltain kongressitalon viime tammikuisesta valtauksesta ja valtaukseen osallistuneiden mielenosoittajien pidättämisestä.

– Monissa maissa tapahtuu sama kuin meillä. Olemme pahoillamme Yhdysvaltain tilanteesta, mutta emme halua, että meillä tapahtuu samoin, Putin toisti.

Lue myös:

    Uusimmat