Mitä täällä tapahtuu: ennätyksiä murskaava korkeuslegenda Stefan Holmin 14-vuotias poika täräytti ällistyttävän tuloksen aikuisten joukossa

Korkeushyppylegenda Stefan Holmin poika Melwin Lycke-Holm, 14, hyppäsi ensimmäistä kertaa aikuisten Ruotsin mestaruuskisoissa – ja millä tavalla. Lycke-Holm rykäisi korkeusennätyksensä uusiksi ja saavutti pronssia miesten joukossa tuloksella 209.

14-vuotias Lycke-Holm vetäisi häikäisevästi ensin 207 ja ylitti sitten 209. Korkeusennätystään hän paransi kisan aikana neljä senttiä aiemmin tänä vuonna hyppäämästään 205:stä.

209 on uusi epävirallinen 15-vuotiaiden Ruotsin ennätys – aiempaa piti hallussaan Patrik Sjöberg kaksi senttiä heikommalla tuloksella.

Lycke-Holm riensi 209:n ylitettyään halaamaan isäänsä Stefania, äitiään Annaa ja "kaikkia, jotka halusivat halin", raportoi Aftonbladet.

– Olen täysin hämilläni, iloinen Lycke-Holm sanoi SVT:lle kisan jälkeen.

Isää "suurempi lahjakkuus"

Lycke-Holm hyppäsi korkeammalta kuin hänen isänsä Stefan ensimmäisissä aikuisten Ruotsin mestaruuskisoissaan vuonna 1993, jolloin hän iski tulokseksi 207. Ja Stefan Holm oli tuolloin 17-vuotias.

– Melwin on suurempi lahjakkuus, mutta hänellä on vähemmän kärsivällisyyttä. Kaiken pitäisi tapahtua niin nopeasti nykyään, Melwinin isoisä ja Stefanin legendaarinen valmentaja Johnny vertaili kaksikkoa.

Melwin Lycke-Holmin isä Stefan voitti urallaan olympiakultaa ja ylitti parhaimmillaan hallissa 240. Ulkona meni 237.

Lycke-Holm on aiemmin tehnyt kaksi epävirallista nuorten maailmanennätystä: 12-vuotiaana hän hyppäsi 189 ja viime vuonna 13-vuotiaana ylittyi 204. Nähtäväksi jää, millaisena huippulupauksen kehitys jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat