Mitä rakkausvalmennus on ja kenelle se sopii?

Mistä seuraa löytää? Miten tutustutaan uusiin ihmisiin? Näihin ja muihin sinkkua askarruttaviin kysymyksiin vastauksia voi saada rakkausvalmennuksesta.

Toimittaja ja love coach, tutummin siis rakkausvalmentaja MiaHalonen auttaa ihmisiä esimerkiksi etsimään treffiseuraa. Rakkausvalmentaja katsoo asiakkaan kanssa menneisyyttä, nykytilannetta ja sitä, millaista elämää hän haluaisi elää.

– Yleensä ensin katsotaan historiaa ja sitä, millaisia suhteita ihmisellä on ollut. Katsotaan nykytilannetta ja myös sitä, että mitä ihmisellä on annettavaa.

Iän myötä vaatimukset ja toiveet muuttuvat: 35-vuotiaana on kokonaan eri ihminen kuin 25-vuotiaana. Halosen mukaan nuorena haluaa vielä seikkailla, mutta toisenlaiset asiat tulevat tärkeämmiksi iän myötä.

– Sitten luodaan toimintasuunnitelma: miten pääset alkuun ja edes altistat itsesi kenenkään tapaamiselle? Olen love coach, mutta enemmänkin käyttäisin nimitystä dating coach. Autan ihmisiä siinä, mistä treffejä voisi hakea, Halonen kuvailee.

– Jenkeissä kaikissa kirjoissa sanotaan, että kun alat etsiä elämänkumppania, niin ensimmäiseksi lopeta deittailu ja mieti ensin, mitä haluat. Se on suomalaisille huono ohje, koska kukaan täällä ei ole aloittanutkaan deittailua. Ei täällä jatkuvasti pyydetä toista ulos. Deittailu pitäisi saada käyntiin.

Kenelle rakkausvalmennus sopii?

Halosen mukaan moni suomalainen on jo kouluaikana tapaamansa kumppanin kanssa edelleen. Entistä enemmän ihmisiä on kuitenkin "toisella kierroksella".

– Tämä on uusi tilanne: missä sitten tapaat ihmisiä, kun olet aikuinen ja kaikki eivät olekaan sinkkuja samalla tavalla kuin teini-ikäisenä?

Halosen mukaan rakkausvalmennus sopii ihmisille, jotka ovat motivoituneita ja oikeasti valmiita löytämään elämänkumppanin. On kuitenkin tärkeää suhtautua asiaan sopivan kevyesti.

– Epätoivo on luotaantyöntävää. Jos olet epätoivon kohde, niin tulee olo, että tästä ihmisestä kannattaa pysyä erossa. Epätoivoiselle ihmisellehän on ihan sama, kuka olen, Halonen kuvaa.

Rakkausvalmennuksessa käy esimerkiksi 30–35-vuotiaita, jotka hakevat apua kumppanin etsimisen suhteen. Jos ihminen on realistinen itsensä ja asioiden suhteen, tulokset ovat hyviä.

Valmentajalta voi pyytää ajatusten selkeyttämistä, neuvoja ja apua esimerkiksi nettiprofiilin kanssa. Valmentajalla voi myös olla uusia ideoita.

– Suomessa on paljon hyvin koulutettuja, kansainvälisiä ja kielitaitoisia naisia. Sitten ollaan kuitenkin jumissa täällä, ihan kuin Suomi olisi ainoa mahdollisuus. Moni on löytänyt onnellisen elämän muualtakin kuin Suomesta. Emme asiakkaan kanssa katso kapeasti, että täytyy löytää se kumppani tästä yhdestä kuppilasta Helsingissä, sieltä, jossa yli kolmekymppiset käyvät. On muitakin mahdollisuuksia, Halonen kertoo.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja