Mitä on narsismi?

Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä henkilö on pinnallinen, impulsiivinen, kateellinen, toisia omiin tarpeisiinsa käyttävä, ihailua vaativa, itsestään ja ominaisuuksistaan suuria kuvitteleva sekä vastuuton.

Narsisti ei tunne empatiaa muita ihmisiä kohtaan eikä myöskään syyllisyydentuntoa. Narsisti käyttäytyy ylimielisesti ja röyhkeästi, eikä ota riittävästi huomioon muita ihmisiä tai heidän tarpeitaan. Narsismin asteita on kuitenkin monia, aina lievästä narsismista psykoottiseen.

Hän on usein hyvin älykäs ja hallitsee sosiaalisen käyttäytymisen koodit. Narsisti pystyy näyttelemään tunteitaan, ja hänen käsityksensä oikeasta ja väärästä ovat omanlaisensa. Narsisti ei tunne pelkoa, stressiä tai painetta ja hänellä ei ole elämässään pysyviä arvoja tai tavoitteita.

Narsistille on yleensä jäänyt traumoista johtuvia persoonallisuuden vajeita jo vauvana.

Persoonallisuushäiriöisen henkilön tavoitteena on saada rahaa, arvostusta, valtaa tai vapauksia. Rakkauden nimissä he hakevat toisista ihmisistä lämpöä, seksuaalista tyydytystä, turvaa, ruokaa ja rahaa. Heidän tehtäväänsä helpottaa se, että niin moni uskoo järkkymättä ihmisen hyvyyteen.

Lähde: www.narsistienuhrientuki.info/

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja