Mainos

Mitä olisi tapahtunut, jos risteilyalus olisi ajautunut rannikolle? Suomen meripelastusjohtaja ei säästele sanojaan: Näin suuri katastrofi Norjanmeren risteilyonnettomuudessa oli mahdollinen

4:28
Katso video: MTV Uutiset Liven haastattelussa meripelastusjohtaja Jari Salokannel

Meripelastusjohtaja Jani Salokannelen mukaan norjalaisen risteilyaluksen hädässä on ollut ainekset astetta isommalle katastrofille.

MTV Uutiset Live tavoitti Suomen meripelastusjohtaja Jani Salokanteleen, joka ei säästellyt sanojaan Norjanmerellä merihätään joutuneen risteilyaluksen tilanteesta.

Salokannelen mukaan tilanne on painajaismainen ja hurjat sääolosuhteet eivät tule sitä millään lailla helpottamaan.

– Kyllähän tässä on ainekset sellaiselle painajaiselle. Varmasti äärimmäisen haastavaa keliolosuhteiden takia, Salokannel kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Salokannel ei itse tunne aluetta kovinkaan hyvin, mutta osaa kertoa, että läheinen rannikkoalue olisi voinut koitua hyvinkin ihmisten kohtaloksi.

– Pahimmillaan alushan olisi voinut ajautua Norjan rannikolle ja aiheuttaa siellä suuren vaaran näille ihmisille, jotka siellä aluksella edelleen ovat. Luonnollisesti siitä olisi ollut mahdollista seurata jokin ympäristökatastrofi.

Pelastaminen hidasta

Norjan aluksen evakuoimista on jatkettu läpi yön. Salokannelen mukaan pelastusoperaation pitkittymiseen vaikuttaa se, että ihmisten pelastaminen vinssaamalla helikopterin avulla on erittäin hidasta.

– Todella mittava operaatio. Jos nyt lähes vuorokausi työtä tehty ja vajaa 500 henkeä evakuoitu alukselta, niin se kertoo miten hidasta ihmisten vinssaaminen on.

Salokannelen mukaan katastrofin keskellä kapteenin on koordinoitava aluksessa tapahtuvaa toimintaa.

– Kapteeni käy vuoropuhelua varustamon ja pelastusviranomaisten kanssa. Pyritään saamaan yhteinen näkemys siitä, miten pelastusoperaatio suoritetaan.

MTV Uutiset seuraa Norjan tapahtumia. 

Päivitys 25.3. klo 14.15: Meripelastusjohtaja Salokanteleen etunimi korjattu Jarista Janiksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja