Mainos

Mitä kynsilakan väri kertoo?

Kynsilakan värin ei enää tarvitse sointua huulipunaan tai vaatteiden väriin. Enemmänkin värillä ilmaistaan omaa persoonaa tai kulloistakin mielialaa.

Kynsilakka voi olla tusinatuote, onhan kenen tahansa mahdollista hankkia laadukaskin lakkapullo miltei minkä marketin hyllystä vain. Mutta tiesitkö, että esimerkiksi musta samoin kuin punainen kynsilakka oli muinaisessa Kiinassa varattu ainoastaan keisarillisen perheen käyttöön?

Muotitalojen uutuudet eivät myöskään ole heti kaiken kansan saatavilla. Kaikkea vielä! Esimerkiksi Chanelin kesän 2006 sävyä ”Black Satinia” sai ostaa vain jonotuslistan kautta ja tuotetta valmistettiinkin vain tiukasti rajoitettu määrä. Tätä ennen samanlaista hysteriaa oli kynsilakoista nostanut vain saman valmistajan legendaarinen, erittäin tumman punainen ”Vamp”, joka tuli myyntiin vuonna 1994.

Musta

Musta on äärimmäisen voimakas väri, joten se joka sivelee kyntensä tällä värillä, kerää taatusti sekä toivotut että ei-toivotut katseet.

Mustiin kynsiin mieltynyt haluaa osoittaa kulkevansa omia polkujaan. Usein hän haistaa uusimmat trendit jo kauan ennen kuin niistä tulee yhteistä omaisuutta. Mustalla värillä halutaan myös korostaa vapautta ja kapinallisuutta, ja esimerkiksi Lindsay Lohan ja Nicole Richie ovat varjelleet tuhman tytön imagoaan mustalla kynsilakalla myös upeisiin iltapukuihin pukeutuneina punaisilla matoilla ja salamavalojen räiskeessä.

Freddie Mercury käytti jo mustaa kynsilakkaa yhden käden sormissa jo 1970-luvun puolivälissä, Marc Bolan ja David Bowie molemmissa käsissä. Myöhemmin trendisetterinä pidetty David Becham oli silloin vasta vauva, ja hän uskalsi itse astua kynsilakkarintamalle vasta vuonna 2003!

Punainen

Punainen on perinteinen huoliteltujen kynsien tunnusväri niin sanotun ranskalaisen manikyyrin ohella. Punaväriä suosivien arvellaan olevan iloisia ja mutkattomia, tasapainoisia ihmisiä, jotka nauttivat peittelemättä kaikesta hauskasta.

Helpointa on soinnuttaa kynnet huulipunaan, mutta se, joka haluaa lisätä olemukseensa hiukan auktoriteettia tai ripauksen dramatiikkaa, valitsee tumman verenpunaisen tai siniseen vivahtavan punavärin. On jopa väitetty, että viimeksi mainittuja värejä suosimalla nainen pääsee helpommin esimiesasemaan!

Tämä väri ei kuitenkaan ole paras mahdollinen valinta sille, jonka kädet ovat jo valmiiksi punakat. Jos et voi luopua punaisesta, valitse tässä tapauksessa vaaleahko, neutraali sävy.

Vaaleanpunaisista pinkki on yltiönaisellinen valinta. Monen miehen mielestä mikään ei ole sen vetävämpi näky kuin minihame, korkokengät ja pitkät, vaaleanpunaiset kynnet. Varsinkin utuiset vaaleanpunaiset viestivät myös nuoruutta ja tyttömäisyyttä.

Sininen, turkoosi ja vihreä

Sininen sopii useimmille suomalaisille, sillä meissä on paljon kesätyyppejä.

Esimerkiksi sähkönsinisellä onkin helppo piristää kokonaisilmettä sekä talvella että kesällä. Tämän värin valitsevalla sanotaan olevan vahva oma tahto sekä voimakkaat mieltymykset ja antipatiat.

Turkoosi on puolestaan unelmoijan kynsilakka. Perusvire on positiivinen, mutta päällimmäisenä on vahva yllätyksellisyyden ja ihmetyksen tuntu. Turkoosilla lakalla kyntensä lakanneen naisen seurassa ei koskaan voi olla varma siitä, mitä iltaan mennessä on ehtinyt tapahtua!

Vihreän kynsilakan sävyn kanssa on oltava tarkka, ettei lopputulos näytä likaiselta. Harvoja sopivia ovatkin kirkkaanvihreä ja vaaleanvihreät karkkivärit. Ne sopivat – kirkkaankeltaisen ohella – erityisesti silloin, kun iloinen fiilis halutaan näyttää myös ulospäin

Kulta, hileet ja koristelu

Ylellisyydestään huolimatta kulta ja hileet on monen mielestä koko kynnellä arkikäytössä tylsä valinta. Kynsien koristelulla kultahippusin tai säihkyvin kuvioin on sen sijaan päinvastainen vaikutus! Hopeaa pidetään kultaa hillitympänä.

Juhlissa voi säväyttää kunnon kimalluksella tai jopa hämärässä hohtavalla fosforilakalla.

Kynsien hoitaminen ja koristelu on monesta tänä päivänä myös kohteliaisuutta lähimmäistä kohtaan. Ammattilaisen suunnittelema ja toteuttaminen pieni säihke kynsissä kertoo näin muodoin paitsi siitä, että haluaa näyttää hyvältä, myös huumorintajusta ja jopa kujeilunhalusta.

Vaikket enää olisikaan mikään teinityttö tai vaikka olisit suuren yrityksen toimitusjohtaja, voi silti antaa koristella kyntesi. Ikä ja asema vaikuttavat vaihtoehtoihin, mutta eivät sulje niitä kokonaan pois.

(Lähes) väritön

Niin sanotussa ranskalaisessa manikyyrissä kynnet lakataan vain aavistuksen väriä sisältävällä tai pastellinsävyisellä taikka värittömällä lakalla ja kynsien kärkiin levitetään valkoista väriä. Tämä on hieno tapa näyttää luonnollisen huolitellulta ja sopii kaikkiin tilaisuuksiin.

Lähes värittömään tai kokonaan värittömään kynsilakkaan mieltyneet ovat usein luonnonläheisiä, rentoja persoonia, jotka eivät kuitenkaan päästä toista helposti ihan lähelleen. He ovat niitä yhteisönsä työmyyriä, jotka tuntuvat voivan olla tuhannessa paikassa yhtä aikaa. ”Rehellinen” ja ”mukava” ovat myös usein käytettyjä laatusanoja.

Teksti: Hanna Myllys

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.