Mitä juoda sushien kanssa? Nappaa asiantuntijan suositukset!

Altia Akatemian juoma-asiantuntija kannustaa kokeilemaan rohkeasti erilaisia juomayhdistelmiä sushin kanssa.

Mitä juoda sushien kanssa? Altia Akatemian valmentaja Antti Valtanen ei välttämättä suosittele ainakaan sitä perinteistä luksusyhdistelmää, sushia ja samppanjaa.

– Kyllä samppanjassa saa olla siinä vaiheessa sokeriarvot kohdallaan. Jos sinulla on kuiva samppanja,jossa on sokerit nollassa, niin homma ei toimi. Voimakas wasabipläjäys ja siihen vielä kuivaa samppanjaa päälle, niin hiukset kihartuu kellä tahansa. Eli sokeriarvoja kannattaa katsoa, Valtanen muistuttaa.

Pari tippaa viskiä sushien päälle?

Valtasen mukaan erilaisia alkoholijuomia voi hyödyntää luovasti myös sushien valmistuksessa. Susheja voi kokeilla rohkeasti maustaa sellaisilla aineksilla, joista itse pitää.

– Jos tykkää savunmakuisesta, Bowmore-henkisestä viskistä, niin esimerkiksi sitä voi laittaa lusikan kärjellä muutaman tipan sushin päälle. Sitten normaali soijadippaus ja menoksi. Eli ei tietenkään dipata mihinkään viskilasiin sitä nigiriä, vaan hieman maustetaan, Valtanen nauraa.

Valtasen mukaan nykykeittiössä kaikki on sallittua. Keittiöissä eletään villiä aikaa ja erilaiset ruoka- ja juomatyypit fuusioituvat jatkuvasti.

– Jos haluaa twistata ja tehdä oman näköistä tarjoilua, niin kaikki on sallittua ja kaikkea kannattaa kokeilla. Välillä voi mennä vähän metsään, mutta ei siinä ole kukaan hengestään päässyt.

Asiantuntijan juomasuositukset susheille:

Kokeile sushien kanssa vaikka näitä Altia Akatemian valmentajan Antti Valtasen suosituksia:

1. Estrella Damm Inedit –olut

– Ihan selkeä ykkönen. Samettinen, vilvoittava ja raikas maku. Kun siihen yhdistetään voimakas ja mausteinen sushi, niin ne kävelevät käsi kädessä vasten auringon siltaa.

2. Alsacen alueen Riesling-valkoviini

– Sellainen Alsacen Riesling, jossa on hieman sokeria, noin 8-13 grammaa. Jos joku nimi pitää antaa, niin sanon aina Paul Zinck. Se on vastaus siihen, miltä maistuu loistava alsacelainen Riesling.

3. Oma juomasekoitus

– Esimerkiksi tonic ja mangolikööri. Se kuulostaa aika hurjalta, mutta siinä on järjettömän hyvä sokeritasapaino. Tällaiset juomat muodostavat hyvän taisteluyksikön sushin makujen kanssa.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja