Mitä jäi käteen suuresta maskidraamasta? Pöllöraadissa sanottiin oppositiolle suorat sanat: "Se olisi aika pelottavaa..."

19:05
Pöllöraadissa arvioitiin koronasuosituksia ja suurta hallituksen ja opposition kiistaa kasvomaskeista – katso video!

Pöllöraadin jäsenet arvioivat MTV:n Uutisaamussa, oliko suuresta maskidraamasta millaista hyötyä ja oliko epäluottamusäänestys vaivan arvoista.

Kuohunta kasvomaskeista käynnistyi opposition toimesta. Kokoomuksen kansanedustajat epäilivät, että keväällä tehty selvitys maskeista oli poliittisesti ohjattu ja sillä pyrittiin johtamaan suomalaisia harhaan.

Epäluottamus kohdistui perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) toimintaan. Epäluottamuslauseen taakse kerääntyi koko oppositio eli myös perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat.

Siksi eduskunta äänesti tällä viikolla luottamuksestaan Kiuruun. Kiuru sai eduskunnan luottamuksen äänin 106 puolesta, 79 vastaan, 1 tyhjä. Poissa oli 13 kansanedustajaa. 

Tiedotusvälineiden huomiosta suuri osa keskittyikin viikon ajan hallituksen ja opposition väliseen kiistaan kasvomaskeista.

– Veikkaan, että voittajat olivat sote-uudistus ja oppivelvollisuuden pidentäminen, kun tämmöiset isot uudistukset sujahtavat eteenpäin väsytyksen voimalla, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen arvioi.

Pöllöraadissa arvioitiin kiistan koronakriisin hoidosta olevan muistutus opposition tärkeästä olemassaolosta myös keskellä koronakriisiä. Silti opposition kritiikki hallitusta kohtaan ei täysin vakuuttanut.

– Minun mielestä se olisi aika pelottavaa, että jos hallitus maaliskuun 17. päivä tekisi jonkun päätöksen, että meidän maskikantamme on tämä ja tässä pysytään, Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen toteaa.

– Kyllä tässä maalia siirrettiin. Ensin se ongelma oli pääministerin kommenti kyselytunnilla, sitten epäluottamus kohdistuikin yht'äkkiä viestintään, maskeihin ja Kiuruun. Ja sitten taas palattiin takaisin pääministeriin, MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja