"Mitä ihmettä teet?" huusi teinityttö, kun yllätti äitinsä sängystä 14-vuotiaan kaverinsa kanssa – nainen vetosi vilkkaaseen unimaailmaan

"Mitä ihmettä teet?" teinityttö huusi äidilleen, kun näki tämän sängyssä 14-vuotiaan ystävänsä kanssa. Äidin käsi oli tyttären kaverin housuissa.

Oikeus käsitteli asian suljetuin ovin ja määräsi uhrin henkilöllisyyden salaiseksi. Tuomiosta ei ilmene myöskään uhrin sukupuoli.

Tapahtumapäivänä useampi nuori vietti aikaa teinitytön kotona. Paikalla oli myös tytön äiti.

Jossakin vaiheessa yksi nuorista jäi kaverin huoneeseen tämän sänkyyn yksikseen makoilemaan, kun äkisti hänen viereensä tunki kaverin äiti.

Äiti kyseli 14-vuotiaalta tämän koulusta ja iästä. Sitten tilanne meni oudoksi, kun äiti laittoi kätensä lapsen olkapäälle ja hivutti sen lapsen vatsalle paidan alle.

Kun kaverin äidin käsi siirtyi lapsen sukupuolielimen päälle, 14-vuotias uhri yritti nousta ja sanoi haluavansa pois. Äiti veti kuitenkin tyttärensä kaverin takaisin viereensä.

Uhri kertoi "jäätyneensä", koska järkyttyi tilanteesta niin paljon. Samassa huoneeseen pölähti toinenkin tyttären kaveri, joka näki oudon tilanteen ja haki järkyttyneenä paikalle muutkin nuoret.

Äiti vastasi tyttärensä huutoon, että "me vain nukutaan, menkää pois”.

Vetosi kuohuviiniin ja läkkeisiin

Tilanteen jälkeen nuoret olivat paniikissa ja miettivät, mitä oikein tapahtui. Muut vakuuttelivat sopimattoman koskettelun uhriksi joutuneelle 14-vuotiaalle, ettei aikuisen naisen toiminta ollut ok.

Uhria ahdisti ja hän tahtoi pois asunnosta.

Oikeudessa 43-vuotias nainen kiisti kähmineensä tahallaan lasta. Nainen kertoi juoneensa kuohuviiniä ja ottaneensa lääkkeen, joka sai hänet uneliaaksi.

Nainen väitti menneensä sängylle lepäämään ja vaipuneensa ei-tiedostavaan tilaan. Nainen väitti, että oli unissaan ilmeisesti kosketellut lasta tahattomasti.

Nainen selitti oikeudelle, että hänellä oli vilkas unimaailma: hän puhui unissaan ja oli kuullut näistä läheisiltäänkin. Helsingin käräjäoikeus ei uskonut naisen selityksiä. 

Päihtymys ei poista tahallisuutta

Uhrin mukaan nainen ei nukkunut missään vaiheessa, vaikkakin haisi alkoholilta. Tilanteella oli useita silminnäkijöitä ja useat nuoret, mukaan lukien naisen oma tytär, olivat voimakkaasti kyseenalaistaneet ja torjuneet naisen toiminnan.

Oikeuden mukaan päihtymys ei rinnastu unitilaan tai poista tahallisuutta. Oikeus tuomitsi 43-vuotiaan naisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi nainen joutuu maksamaan uhrilleen 2 000 euroa kärsimyskorvauksia. 

Nainen valitti ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen, joka ei myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa. Käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Rikos tapahtui toukokuussa 2019 Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat