Mitä ihmettä? Kohupeli Fortnitea pleikkarilla pelanneet joutuvat luomaan uuden tilin pelin Nintendo Switch -versiota varten

0:49

Fortnite saapui vihdoin myös Nintendon Switch-konsolille, mutta peliä aiemmin PS4:llä pelanneet tilit eivät ole yhteensopivia uuden alustan kanssa. Syyttävät sormet osoittavat tällä hetkellä Sonyn suuntaan.

Pääkuvan video

Vanhemmat raivostuivat uutuuspelistä, jossa leikitään kouluampujaa

Supersuosittu Fortnite-peli ilmestyi tällä viikolla myös Nintendon Switch-konsolille, mutta kaikki ei ole sujunut ihan täydellisesti. Jos pelin Switch-versiota yrittää pelata tilillä, jolla peliä on aikaisemmin pelattu myös PlayStation 4 -versiona, antaa peli virheilmoituksen tilille kirjautuessa. Sama ongelma toimii myös toistepäin, Switchillä käytettyä tiliä ei voi käyttää PlayStation 4 -version kanssa.

Tämä rajoitus on ennenkuulumatonta pelialalla, jossa avoimuutta eri laitealustojen välillä on pyritty avaamaan jatkuvasti. Ratkaisua voisi pitää suorastaan vihamielisenä pelaajia kohtaan, eikä todella suositun pelin pelaajakuntaa ole varoitettu ominaisuudesta etukäteen ollenkaan.

Uuden pelaajatilin luominen ei sinänsä ole työlästä, mutta pelaajia harmittaa ratkaisun epäkäytännöllisyys ja pelissä kerätyn kokemuksen rajoittuminen vain tietylle pelialustalle.

Sony väistelee vastuuta

Sony on viimein antanut lausunnon raivostuneille Fortnite-faneille, mutta yhtiö ei vielä tässä vaiheessa ottanut kantaa varsinaiseen ongelmaan. PS4-versiota pelaavat voivat pelata tilillään ristiin myös pc-, Mac-, iOS- ja Android-versioita, mutta jostain syystä Switch-versio on jätetty pois.

– Meillä ei ole mitään lisättävää tässä vaiheessa, yhtiö kommentoi tiedotteessaan.

Myöskään Fortnite-pelin kehittänyt studio Epic Games ei ole toistaiseksi kommentoinut kohua. Fortniteä on ladattu jo yli kaksi miljoonaa kertaa Switch-konsolille sen jälkeen, kun peli ilmestyi kyseiselle alustalle alkuviikosta.


Lähde: Polygon

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja