Mainos

Mitä ihmettä – erikoisen pallokuusen tarina jatkuu!

Lahden moottoritien varressa sijaitsevan pallokuusen tarina saa yhä erikoisempia piirteitä.

Vuosikymmeniä Mäntsälässä Levannon moottoritieliittymän tuntumassa kasvaneen kuusen pallomainen latvakasvusto katkesi tuntemattomasta syystä huhtikuun alkupuolella. Tapauksesta uutisoitiin laajalti ja sosiaalisessa mediassa perustettiin jopa sururyhmiä pallokuusen muistolle.

Nyt Lahdentietä ajaneet autoilijat ovat joutuneet hieraisemaan silmiään, sillä kuusen latvaan näyttää ilmestyneen uusi "pallo". Lähempi tarkastelu osoittaa, että kuusen latvaan on taiteiltu tavalla tai toisella jonkinlaisesta nauhasta pallo.

Erikoisesta latvakasvustostaan tunnettu kuusi kasvaa mäntsäläläisen Heikki Laaksosen mailla. Laaksonen sanoo kuulleensa viritelmästä ensimmäistä kertaa radiotoimittajalta.

– Jostain leveästä nauhasta se on tehty ja pari päivää se siellä ainakin ollut. Tarkasti en osaa ilmestymisaikaa sanoa, koska en paikalla päivittäin käy. Vaikea on myös sanoa, onko viritelmä tehty maasta käsin, vai onko joku kiivennyt puuhun. Nauha näyttäisi olevan edelleen rullassa kiinni. Jos se tehtiin maassa, tuskin rullanloppua olisi jätetty nauhaan kiinni.

Julkisuudessa on esitetty erilaisia teorioita pallolatvan putoamisesta, mutta Laaksosen mukaan kuusen latva sahattiin poikki.

– Puun alta löytyi rikkoontunut kirvesmiehen käsisaha, joka näytti siltä, että se olisi heitetty puusta alas. Pallosta pystyi päättelemään, että se oli sahattu puun länsipuolelta eli rautatien puolelta ja latva oli kaatunut moottoritien puolelle.

Maan, jolla pallokuusi kasvaa, Laaksonen sanoo saaneensa vahingossa muutamia vuosia sitten.

– Moottoritien ja vuonna 2006 valmistuneen Lahden oikoradan väliin jää muutamien aarien kokoinen maapala, joka liitettiin minun maihini tilusjärjestelyn kautta. Maapala liitettiin isompaan tilaan, joka meillä on. Ei sitä kukaan erikseen toivonut tai vaatinut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.