Mitä ihmettä? Apulanta-yhtye järjestää oman musiikkigaalan

Apulanta kertoo virallisilla nettisivuillaan järjestävänsä syyskuussa oman palkintogaalan Helsingissä. X-lehden haastattelussa yhtye avaa syitä gaalaan ja kutsuu Emma-gaalaa häpeäpilkuksi.

Katso yllä video Apulannan vierailusta Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa toukokuussa.

Kotimaisen musiikin konkariyhtyeisiin jo lukeutuva Apulanta järjestää oman palkintogaalan nimeltään Gaala. Gaala-gaala järjestetään 20. syyskuuta 2018 Casino Helsingin Fennia Salongissa, yhtye tiedottaa omilla virallisilla nettisivuillaan.

Veikkauksen asiakaslehti X:n haastattelussa yhtyeen laulaja-kitaristi Toni Wirtanen ja rumpali Sipe Santapukki avaavat syitä oman gaalaan.

– Alun perin meille uskoteltiin Emma-gaalasta, että kyllä täällä saa kaikki palkintoja, tämä on tasa-arvoinen gaala. Massiivisella teinisukseella ja ylivoimaisilla myyntiluvuilla kehen tahansa nähden ei ikinä saatu mitään. Samaan aikaan viestintä oli sitä, että tämä on reilu mittari siitä, mitä vuoden aikana on tapahtunut. Me katkeroiduttiin siihen gaalameininkiin voimakkaasti vuosiksi, laulaja Wirtanen kertoo lehdessä.

Apulanta pokkasi ensimmäisen Emmansa vuonna 2007.

– Tämä bisnes nimeltä musiikkibisnes on niin sairas ja kiero ala, mutta kuten Toni sanoi, koska tämä on vain viihdettä ja isossa kuvassa pikkujuttu, kenelläkään ei ole intressiä puuttua tämän alan sisäisiin ongelmiin, kritisoi Santapukki haastattelussa.

Yhtyeen nettisivujen mukaan gaalaan on rajoitettu määrä paikkoja ja jos ei saa bändiltä kutsua juhlaan, ainoa mahdollisuus päästä paikalle on voittaa liput kilpailusta.

Hiljattain uutisoitiin, että Apulanta liittyy ensi talvena kotimaisten Suomen isoimmassa jäähallissa esiintyneiden artistien joukkoon. Toni Wirtasen johtama yhtye nähdään Hartwall Arenalla helmikuussa 2019.

Toiset jumalat -niminen areenakonsertti on Apulannan viides iso jäähallikeikka. Edellisen kerran yhtye esiintyi loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa kahtena iltana tammikuussa 2017.

Lue myös:

    Uusimmat