Mitä Elisabetin rakkaille koirille ja hevosille nyt tapahtuu kuningattaren poismenon jälkeen?

Kuningatar Elisabet on kuollut 14:39
Kuningatar Elisabetin elämä oli varsin vaiherikas.

Kuningatar Elisabet rakasti koiriaan niin paljon, että salakuljetti yhden niistä mukaansa häämatkalleen.

Elisabetilla oli kuollessaan tiettävästi neljä corgia. Siihen, mitä koirille nyt tapahtuu, on useampi vaihtoehto. Kuninkaallisen kirjailijan Claudia Josephin mukaan koko kuninkaallinen perhe rakastaa koiria, joten jokainen heistä voisi ottaa koiran tai kaksi.

Prinssi Andrew'lla on cockerspanieleita, joten hän voisi ottaa takaisin koiran, jonka hän antoi kuningattarelle. William ja Kate rakastavat myös koiria, joten he voisivat myös ottaa koirat. Tai on mahdollista, että palatsin henkilökunta pitää koirista jatkossakin huolta, jotta niitä ei tarvitse siirtää, Joseph kertoi The New York Postille.

Kuningatar ei jättänyt jälkeensä vain koiriaan, vaan myös yli 100 hevosta. Kaksi niistä hän sai platinajuhlien kunniaksi: yhden Ranskan presidentiltä Emmanuel Macronilta  ja toisen Azerbaidžanin presidentiltä Ilham Aliyevilta.

Kuningatar omaksui edesmenneeltä isältäänkuningas Yrjö VI:ltä kiinnostuksen täysiveristen hevosten jalostukseen ja kilpa-ajoihin, ja hänen uskotaan ansainneen noin 9 miljoonaa dollaria palkintorahoja vuosien varrella. Jokaisessa hänen kuninkaallisessa asunnossaan on talli, ja hän piti tarkasti silmällä kaikkia hevosiaan.

– On todennäköistä, että kuningattaren tytär prinsessa Anne ja hänen tyttärensä Zara, jotka ovat olleet molemmat olympiaratsastajia ja tunnettuja hevosten ystäviä, ovat mukana päättämässä, mitä kuningattaren eläimille tapahtuu, Joseph sanoi.

Kuningattaren rakkaus corgi-rotuisiin koiriin alkoi jo 7-vuotiaana, kun hän näki niitä perheen ystävän kautta ensimmäistä kertaa. 18-vuotiaana hän sai ensimmäisen corginsa nimeltään Susan, jota Elisabet rakasti niin paljon, että jopa salakuljetti koiran maton alla kuninkaallisissa vaunuissa häämatkalleen vuonna 1947.

Kuuden vuosikymmenen aikana kuningatar omisti yli 30 Susan-corginsa jälkeläistä ja lahjoitti koiria myös muulle perheelle ja ystäville. Elisabet lenkitti koiriaan kahdesti päivässä, kunnes hänen kuntonsa ei sitä enää sallinut. Koirilla oli jopa oma huone Buckinghamin palatsissa, jossa heistä huolehti 2 palvelijaa.

Lue myös:

    Uusimmat