Kirjailijalta huvittava paljastus kuningatar Elisabetin corgeista – koirat oppivat tunnistamaan yhdestä asiasta, milloin emäntä oli töissä

1:53
Yli sata corgia marssi Britanniassa kuningatart Elisabetin 70-vuotisen valtakauden kunniaksi – katso, miltä karvainen paraati näytti

Kirjailija Caroline Perryn mukaan kuningatar Elisabetin corgit oppivat tunnistamaan emäntänsä eri päähineet ja niiden merkityksen.

Edesmenneen kuningatar Elisabetin tiedetään olleen eläessään erittäin suuri hevosten ja koirien, varsinkin corgien ystävä. Elämänsä aikana Elisabetilla oli lemmikkinä useita corgeja, jotka asustivat omassa huoneessaan Buckinghamin palatsissa. 

The Corgi and the Queen -kirjan kynäillyt kirjailija Caroline Perry kertoo People-lehdelle antamassaan haastattelussa, että kuningattaren corgit olisivat oppineet tunnistamaan, milloin heidän emäntänsä oli töissä ja milloin vapaalla. Tämän tunnistaminen tapahtui Perryn mukaan nimenomaan siitä, mitä kuningattarella milloinkin oli päässään. 

– Kun kuningatar käveli tähän (corgien) huoneeseen tiara päässä, koirat lysähtivät lattialle näyttäen todella surullisilta, sillä ne tiesivät, että hän oli kuningatar ja menossa johonkin viralliseen tilaisuuteen. 

– Kun hän taas käveli paikalle huivi päässään, koirat hyppivät, haukkuivat ja ryntäsivät ovelle sillä ne tiesivät, että silloin hän oli vapaalla oleva Elizabet, joka aikoi viedä koiransa kävelylle. 

Kirjailijan mielestä on erityisen huvittavaa, että koirat tiesivät, mitä mikäkin päähine kuningattaren päässä milloinkin tarkoitti. 

– Rakastan sitä kun corgit tiesivät, että "Eikä, ei taas se tiara!".

Kirjailijan mukaan kuningatar Elisabet muun muassa tarkkaili tarkoin koiriensa ruokavaliota sekä teki niille joulusukkia. Erityisen rakas kuningattarelle oli corgi nimeltään Susan, jonka Elisabet sai 18-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Susan oli Elisabetille niin rakas, että suurin osa kuningattaren tulevista koirista polveutuivat siitä. 

– Niin paljon hän rakasti Susania. Hän ei vaan halunnut sen perinnön päättyvän.

Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 96-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja