Mitä Butshassa paljastuneista Venäjän julmuuksista seuraa? "Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että olisi tulossa koskaan mitään anteeksipyyntöä"

Mitä Ukrainassa paljastuneista Venäjän julmuuksista seuraa? 10:04
Katso Uutisaamun keskustelu Butshassa paljastuneiden kauheuksien seurauksista ylläolevalta videolta.

Ukrainan pääkaupungin Kiovan lähistöllä sijaitsevasta Butshan kaupungista on löydetty venäläisjoukkojen lähdön jälkeen lukuisia siviilien ruumiita. Tämän takia monet länsimaat miettivät kovempia sanktioita Venäjää vastaan. Pakotteiden ja aseavun lisäksi tällä hetkellä ei voi tehdä paljoa. 

– Butshan tapahtumista seuraa lisää aseellista tukea Ukrainalle ja lisää pakotteita Venäjälle. Nyt otetaan askel askeleelta tiukempia energiapakotteita käyttöön, kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä kommentoi tiistain Uutisaamussa.

Penttilän mukaan Butshan tapahtumat osoittavat sen, että Venäjä on siirtymässä yhä kauemmas ja kauemmas läntisestä maailmasta, kuin "toiselle planeetalle". 

– Vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että (Venäjältä) olisi tulossa koskaan mitään anteeksipyyntöä.

– Venäjän strategiassa on siirrytty uuteen vaiheeseen. Ensimmäinen oli yrittää ottaa pääkaupunki ja koko Ukraina haltuun. Nyt tämän toisen vaiheen tarkoituksena on varmistaa se, että jotain voittoja tulee. Ja niitä otetaan hyvin brutaalilla tavalla.

Miten Putin saadaan oikeuden eteen?

Se, saadaanko esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin vastuuseen ja oikeuden eteen Ukrainan hirmuteoista, vaikuttaa tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

– Siihen voi mennä jopa kymmeniä vuosia. Ainoa mahdollisuus, jolla Putin saataisiin oikeuden eteen, olisi se, että valta vaihtuisi ja Putinin käskyvalta romuttuisi. Vapaaehtoisesti hän ei sinne mene, kertoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste niin ikään tiistain Uutisaamussa. 

Katso Sarasteen ja Penttilän haastattelu kokonaisuudessaan ylläolevalta videolta. 

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat