Mistä Tampereen etsintäkuulutetun murhamiehen tapauksessa on kyse? Poliisi vähäsanainen: "Meillä on tietoa, jota ei voida antaa ulos"

Vaarallista murhamiestä etsitään Tampereella – poliisi kertoi viimeisimmät tiedot suorassa lähetyksessä 2:41

Poliisi tiedotti hetki sitten, että se etsii Tampereella murhasta epäiltyä miestä. Mies on karkuteillä ja poliisin arvion mukaan mahdollisesti vaarallinen.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa epäillyn henkirikoksen motiivista. Tapahtumien kulusta poliisilla sen sijaan on käsitys, mutta Kinnunen pysyttelee asiasta vaitonaisena.

– Meillä on tietoa, jota ei voida tässä vaiheessa antaa ulos.

Poliisilla ei Kinnusen mukaan ole tietoa siitä, tunsivatko henkirikoksen uhri ja epäilty tekijä toisiaan.

Epäilty henkirikos tuli poliisin tietoon, kun poliisille tehtiin asiasta ilmoitus.

"Yritämme saada tämän hoidettua ilman yleisöryntäystä"

Epäilty henkirikos tapahtui tänään aamulla kello 6.00-7.13 välisenä aikana. Tapahtumapaikkana on Vasaratie Tampereella. Uhri löydettiin asunnostaan.

Poliisilla on käsitys teosta epäillyn miehen liikkeistä teon jälkeen.

Hän on poliisin mukaan poistunut paikalta maastoon ja noussut Leipakantielle. Jälki jatkuu Leipakantieltä lounaaseen kääntyvälle polulle ja siitä edelleen maastoon meluvallin päälle. Tämän jälkeen mies on noussut Turtolankadun sillalle ja siitä Pyhäjärventielle. Sillan ylitettyään epäilty on kääntynyt etelään Pyykkiojankadun suuntaan.

Tämän jälkeen miehen liikkeet ovat hämärän peitossa. Kinnunen ei ota kantaa siihen, missä henkilön uskotaan tällä hetkellä liikkuvan.

– Yritämme saada tämän hoidettua ilman yleisöryntäystä, hän sanoo.

"Olemme nähneet vain verijäljet"

Poliisi on pyytänyt vihjeitä miehestä. Poliisin etsimä henkilö on nuorehko aikuinen mies, noin 175 senttiä pitkä, parraton sekä hoikka tai normaalivartaloinen.

Miehellä on ollut tumma pipo, jonka alareuna on taitettu kaksin kerroin. Hänellä on ollut yllään ulkoiluhousun tyyppiset housut sekä jalassaan mahdollisesti varrelliset kengät. Lisäksi miehellä on mustavalkoinen takki, jossa on mahdollisesti jonkinlaista kirjoitusta, joka alkaa E-kirjaimella.

Poliisin mukaan mies on loukkaantunut ja vuotaa tai on vuotanut verta. Kinnusen mukaan poliisilla ei ole tarkempaa tietoa siitä, miten mies on loukkaantunut.

– Siitä meillä ei ole tietoa. Olemme nähneet vain verijäljet.

Mahdolliset vihjeet on pyydetty sähköpostiosoitteeseen keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi. Niitä vastaanotetaan myös numeroon 050 399 8024. 

Juttua korjattu 28.1. kello 16.58: Aiemmin jutussa kerrottiin, että Vasaratie sijaitsisi Tesoman kaupunginosassa. Tämä ei pidä paikkaansa. Maininta Tesomasta poistettu jutusta.

Lue myös:

    Uusimmat