Mainos

Mistä asioista Suomessa vaietaan? Päättäjät ja kansa vastaavat

Suomen suurimmassa keskustelutapahtumassa SuomiAreenassa puhetta riittää. Aiheiden kirjo on laaja ja keskustelijoita riittää laidasta laitaan. Mutta...

Sekä SuomiAreenaan osallistuvien poliitikkojen, vaikuttajien että yleisön mielestä on kuitenkin olemassa aiheita, joista vaietaan. 

Esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kaipaisi keskustelua muun muassa eriarvoisuuden kasvusta ja luokkayhteiskunnan synnyn pysäyttämisestä. 

Kokoomuksen kansanedustajan Kai Mykkäsen mukaan työmarkkinoiden uudistaminen on asia, josta Suomessa on vaikea keskustella. Ruotsi, Tanska ja Saksa ovat hänen mielestään onnistuneet uudistamaan työmarkkinoitaan paikallisen sopimisen suuntaan. Sen sijaan Suomessa hallituksen saaman keskustelun avaus oli aika tyrmistynyt.

- Meillä eletään joissakin asioissa parikymmentä vuotta länsinaapureita jäljessä. En tiedä, johtuuko se YYA-perinnöstä vai mistä, että meillä haetaan niin usein yksimielisyyttä.

Media-alan monitoimimiehen Harri Saukkomaan mielestä Suomessa on olemassa runsaasti tabuja. 

Viime vuonna täällä SuomiAreenassa arkkipiispa Kari Mäkinen piti tunteikkaan puheenvuoron homoseksuaalien oikeuksista. Tällaisia uusia avauksia tarvittaisiin muillakin elämänaloilla. Kaipaan Suomeen rehtiä mielipiteen muuttamista ja sen tunnustamista sen sijasta, että aina lukkiudutaan vanhoihin kantoihin.

Katso yllä olevalta videolta, mitä muita vaiettuja aiheita SuomiAreenassa toivottiin nostettavan keskusteluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.