Mainos

Veronmaksajien Lehtinen: Verot eivät kuulu Kreikan tarinaan

Kotimaisessa keskustelussa kummastellaan kreikkalaisten jopa vihaista suhtautumista verojen maksamiseen. Haastatteluissa on nähty vihaisia ihmisiä, joiden puheiden perusteella verojen kerääminen kuulostaa melkein varastamiselta.

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen korostaa, että Kreikan ja esimerkiksi Suomen välillä suhtautumisessa verotukseen on suuria eroja.

– Jokaisella maalla on oma tarinansa. Suomi on sellainen maa, jossa perinteisesti ja aivan poikkeuksellisesti verovarat on käytetty hyvin. Suomalaiset arvostavat terveydenhoitoa, koulutusta ja esimerkiksi poliisin tuomaa turvaa. Verojen tiedetään menevän hyvään tarkoitukseen, Lehtinen sanoi SuomiAreenassa Porissa.

- Kreikassa asenne on täysin toisenlainen. Erilaisten selvitysten ja kyselyiden mukaan ihmiset eivät usko, että verovarat käytetään hyvin. Siksi ei ole sitä veronmaksuhaluakaan.

Lehtisen mukaan Kreikka on monessa muussakin asiassa hyvin toimimaton maa, jonka kuuluminen euroalueeseen on ongelmallista.

Ei palkanalennuksille tai veronkiristyksille

Keväällä moni yritysjohtaja ilmoitti alentavansa vapaaehtoisesti palkkaansa yrityksen kilpailukyvyn parantamiseksi.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ilmoitti olevansa valmis palkkansa alentamiseen, mutta hän toivoi sen tapahtuvan verotuksen kautta. Teemu Lehtinen ei pitänyt kummastakaan ehdotuksesta.

– Keskustelu oli monessa suhteessa huolestuttava. En usko palkanalennuksiin. Viennin saamiseksi täytyy hyväksyä, että meillä on hyvätuloisia ihmisiä, jotka maksavat jo nyt korkeita veroja. Palkkamaltti on hyvä asia.

– Arkkipiispa ja jokainen muukin hyvätuloinen voi tuloillaan tehdä mitä haluaa. Verotus on jo nyt korkeaa, ja meidän pitäisi menestyä omalla työllämme ja sen pitäisi olla kilpailukykyistä. Minusta on aika populistista ajatella, että vetäisimme veroja ylös ja kuvittelisimme saavamme Suomea nousuun sillä tavalla.

 Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

1:30:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.